Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyi időre szól a gipszkarto...

Mennyi időre szól a gipszkarton fal?

Figyelt kérdés

Mi zajlik a fal mögött az évek során?

Milyen hátrányai vannak a gipszkartonnak?

Milyen módon fog tönkremenni és utána mi következik,egy újabb gipszkarton fal?

Ha megsérül a fal - például beszakad - akkor milyen módon lehet javítani?

2015. febr. 24. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Olvassgas-sok a kérdés...A vakolattal milesz?? brrr
2015. febr. 24. 21:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A fal mögött néhány bent rekedt pók zajlik az évek során. Hátránya: sokkal kevésbé hangszigetel, mint a téglafal. Tönkremehet úgy, hogy összeomlik a ház, vagy kigyullad, vagy elviszi az árvíz. Ha nem csapkodod kalapáccsal, sokáig ép marad. Ha csapkodod, beszalad. Ököllel is betudod verni, de akkor kigletteled. Ha nagyon beszakad, akkor kicseréled a beszakadt táblát.
2015. febr. 24. 22:41
 3/7 A kérdező kommentje:

Az én házamban az öreg falak elé húztak gipszkarton falalkat még mielőtt én megvettem volna.Gondolom nagyon rossz állapotban voltak az eredeti falak és ahelyett,hogy azokat javítgatták volna ezt a megoldást választották.

Most kívül belül olyan a ház mintha teljesen új lenne,arra irányult a kérdésem,hogy valamikor a jövőben szembesülnöm kell-e majd az öreg házakra leselkedő veszélyekkel vagy tényleg tekinthetek rá úgy mint egy új lakásra?

2015. febr. 24. 23:04
 4/7 anonim ***** válasza:
97%
Na ezt nem írtad. Ez nagyon gáz. Láttam ilyet, és amikor lebontották a gipszkartont, koromfekete, kék, zöld, mindenféle színű, szőnyegszerűen vastag penész volt a hátulján és a falon is. A gipszkarton ugye könnyedén átmelegedett belülről, kívülről érte a hideg a nedves-vizes kőfaltól, és elrohadt. Tehát szét fog rohadni, addig meg folyamatosan kapod a penészspórát grátiszban. Én azonnal leszedném és megcsinálnám a falat rendesen.
2015. febr. 25. 08:32
 5/7 kunu lenke ***** válasza:
Szia.A 4-s válaszolónak teljes mértékben igaza van.
2015. febr. 25. 18:02
 6/7 A kérdező kommentje:

Ha ez megtörténik nem lehet a biztosítóval kifizettetni a javítás költségeit?

Mi a helyzet akkor ha a két fal közötti részt kitöltötték valamilyen szigetelő anyaggal?

2015. febr. 25. 18:31
 7/7 anonim ***** válasza:

A biztosítóval kifizettetni a javítás költségeit?

Hogyan?

Mit mondasz majd nekik?

Hogy át lettél dobva, és a ház úgy nézett ki mintha új lenne, és emiatt te is átdobtad a biztosítót, mert ők az elmondottak alapján állapították meg a biztosítási díjat. De a valóság az, hogy a látszat illúzió, az újnak kinéző fal csak gipszkarton, ami egy olyan világot fed, aminek a rendbehozatala milliókba fog kerülni. Na ezekbe a milliókba tessék beszállni tisztelt biztosító...

Ha a vásárlást megelőzően teszel fel kérdéseket itt, akkor lebeszéltünk volna ennek a hamisított háznak a megvételéről.

Mostmár ezt nem tudjuk megtenni, de arra biztatunk, hogy egy két helyen (mondjuk ne a nappali legfeltűnőbb helyén, de a fürdőszobában, és még egy referenciának kinézett helyen meg kellene bontani a gipszkartont és mögé nézni, hogy mit rejt. Akár egy mini kamerával, több kis lyukon keresztül - egy endoszkóp jellegű eszközzel [link]

Mert ez most csak fantáziálás, és neked a bizonyosság kellene. Hogy minden oké a gipszkarton mögötti világban, vagy vastagon áll a penész, és omlik a máladozó salétromos fal...

2015. febr. 26. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!