Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért nem tudom a bojlerből...

Miért nem tudom a bojlerből leereszteni a vizet?

Figyelt kérdés

Pár napja lett új bojler beszerelve, de sajnos úgy sikerült a tulajnak megoldani, hogy csöpög a flexibilis csőnél. Ezért meghagyta, hogy holnap délelőttre engedjem le a vizet belőle, mert jönnek javítani. Elzártam a fűtőszálvezérlőt, a bemeneti vizet, megnyitom a túlfolyót és eddig fél óra alatt kb 5 liter jött le. Pedig a bojler 80 literes.

Ilyenkor mit lehet tenni?

2015. febr. 20. 22:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

elso 30 mp-ben mondanak valamit hogy csavarni kell

https://www.youtube.com/watch?v=XXifBoB0aqc

2015. febr. 20. 23:45
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, reggelre sem folyt le. Most megnyitottam a hideg vizes csapot, és az csordogál szépen, így a bojlerből is csordogál ki a víz. Agyrém.
2015. febr. 21. 08:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A hideg oldalon tudod leereszteni.

A meleg oldalon kell neki levegőt adni, a hidegen pedig a vízcsapon keresztül leengedni.

Ehhez el kell zárni a vizet a lakásban.

Másik megoldás:

biztonsági szelepen keresztül leengedni.

Ez kb ugyanaz, csak kicsit macerásabb.

2015. febr. 21. 13:46
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A bojler melegvíz csatlakozása egészen a tartály tetejéig felnyúlik, mivel ott a legmelegebb a víz. Azon sohasem fogod tudni leereszteni. A flexibilis csövet le kell szedni a hideg víz csatlakozóról, ekkor elkezd lefolyni de kell levegő utánpótlás a tartályba hogy ki tudjon folyni az összes ezért vagy meg kell nyitnod a meleg víz csapot vagy lecsavarozni a melegvíz csatlakozót is.
2015. febr. 21. 16:02
 15/15 A kérdező kommentje:

megoldódott már, de köszi a válaszokat.

végül elzártam a vízfőcsapot, megnyitottam a hideg vizet és így a túlfolyón le tudtam engedni.

2015. febr. 21. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!