Házat vettünk. Undoritó padlószőnyeget akarjuk megszüntetni. Hagyjuk a parketta alatt, vagy ne? Szalag, vagy rendes parketta?
Nem, ne parkettázzatok rá, hanem szedjétek fel a padlószőnyeget! Még akkor is, ha csak a színe undorító. Ha meg koszos is, akkor pláne.
[Ha ráparkettázol, és nem makulátlan volt a szőnyeg, a szaga majd átjönne a parkettán]
Én a szalag- és a hagyomásnyos parkettát is szeretem. A földszinten a padlófűtés miatt szalagparketta van. Olyan, ami elviseli a padlófűtést. Az emeleti hálókban halszálkába rakva hagyomásnyos parketta van szép világos kőrisből...
Gondolom, hogy laminált padlót szeretnétek.
Ebben az esetben mindenképpen meghagynám alatta a padlószőnyeget.
Hőszigetel, és elnyeli a zajokat.
(...és nem kell kínlódni a felszedésével és az elszállításával.)
Bár a legfontosabb kérdés, a padlószőnyeg vastagsága nem hangzott el, én a padlófilcet sem szeretem alatta hagyni.
A laminált padló vagy a szalagparketta nút-féder rendszere nincs úgy kialakítva, hogy hosszabb távon elviselje a padlószőnyeg vastagságából adódó extra mozgásokat, ergo idővel a főbb közlekedési útvonalakon ki fog dörzsölődni, aztán szétnyílik.
Hogy laminált vagy szalagparketta, az már inkább ízlés/pénztárca kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!