Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Takarékos zuhanyzás, milehet...

Takarékos zuhanyzás, milehet ez pontosan?

Figyelt kérdés
Sziasztok, egyszer, egy előadáson hallottam róla, de sajnos nemjegyeztem meg a nevét, hogy fejlesztettek egy olyan zuhanyzót, aminél a csap megnyitásakor, előszöris egy tartályba melegít nemtudom azthiszem 6-7 liter tiszta vizet így megkezdődik a zuhanyzás, és azt a vizet tisztítja és szűri meg a rendszer és melegítí vissza újra és újra, így gyakorlatilag egy ember 6-7 liter vízből zuhanyozhat akár fél órát is otthon, és a zuhanyzás végesztével ürül az a víz, és a következő ember már újra tiszta vízzel fog zuhanyozni. sajnos nem telalám az interneten, hogy melyik cég ez aki csinálja, ha valaki tud róla szívesen venném, ha egy weboldalt írna.
2015. jan. 9. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez valóban érdekes lehet.Addig világos,hogy a vizet egy szűrés után újra lehet használni.De mi fűti fel újra,ha az a víz már el is hűlt közben .Valamilyen szivattyúnak csak víssza is kellene juttatni a tartályba ,ehhez sem kell energia .Na leirom én neked mi a takarékos .Kinyítod a meleg víz csapot,alá állsz,vizes leszel,jön a szappanozás,majd letusolod magad.Takarékos zuhany fejjel,ez 6-7 l viz.Időben kb 10 perc.
2015. jan. 9. 16:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Amit leírtál kb 10 szer annyiba kerülhet mint egy kád víz . Ebben a formában ez lehetetlen. Ha spórolni akarsz tanulj meg gyorsan zuhanyozni.
2015. jan. 9. 17:45
 3/5 donnadieu ***** válasza:

Az újrahasznosító zuhanyrendszerek közül - tudomásom szerint - Magyarországon a svéd "OrbSys Shower" rendszerről jelentek meg hírek; például: [link]

Már több irányba elindultak a fejlesztők, ezekről bővebben angol nyelven található leírás. A "recycling shower" vagy "recirculating shower" kifejezésre kereséssel számos találatot kapunk. Itt egy ábra is bemutatja az ausztrál CINTEP fejlesztette zuhanyrendszer működését: [link]

Ezzel együtt a fájó befejezés: magyarországi forgalmazóról nem tudok.

2015. jan. 10. 10:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam zuhanyozni, hogy megnyitom a vizet (kallantyús van, nem tekerős, így kvázi azonnal a kellő hőmérsékletű víz jön, nem kell állítgatni). Bevizezem magam, aztán lezárom a kallantyút. Besamponozom a hajam, végigszappanozom magam, és utána nyitom meg ismét a vizet, míg leöblítem magam. Ennél takarékosabb módszert nem ismerek.
2015. jan. 10. 11:10
 5/5 A kérdező kommentje:
nemfogtátok meg a lényeget, fél orát szeretek a zuhany alatt tölteni, szeretném mindezt 150 liter helyett 7 literre csökkenteni...
2015. febr. 7. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!