Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A gáztűzhelyünket szeretném...

A gáztűzhelyünket szeretném egyik sarokból átenni a másikba. Hogyan tudom ezt megvalósítani vagy csak szakember végezheti?

Figyelt kérdés
A fix, merev gázcsőn van egy elzáró csap. A csap után ismét egy fix cső, ami közvetlenül a tűzhelyhez csatlakozik, tehát mozgatni nem lehet. A csap utáni fix csövet leszerelném és egy flexibilis acélbordás gáz bekötőcsövet helyeznék a végére, majd annak a vége csatlakozna a tűzhelyhez. Kb. 2-3 méterre szeretném áthelyezni. Van ilyen hosszú cső, ill. ez megvalósítható? Én elvégezhetem ezt a kis munkát vagy csak szakember? Valaki azt mondta, hogy legalább 20 ezer forint, ha át akarom helyezni (csak 2-3 méterről lenne szó). Nem akartam elhinni. Hogyan lehet ezt olcsóbban megvalósítani?

2014. dec. 4. 16:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha van pár szerszámod, te magad is megoldhatod. A gond csak az, hogy minden gázzal működő szerkezetnek pontos helye van az úgynevezett "gázrajzon", amit a szolgáltató jóváhagy. Nem mindegy, hogy az engedélyt hagyományos főzőkályhára adták, gáztűzhelyre vagy konvektorra. Lehet elnézik neked azt a 2-3 méter távolságot, de nem biztos.

Miután meghúztad a csatlakozásokat, ellenőrizd habozással a gázszivárgást, ha bármilyen kis buborékot látsz, jobban meg kell húzni vagy kicserélni a tömítést.

2014. dec. 4. 16:47
 2/4 anonim ***** válasza:

20eft?? csakkkkk???? Keveset mondtak!

Egyébként nem kapsz készen 2-3M-es flexi csövet,mert nem árulnak készre ilyen hosszban.

Ez a cső egyébként legyártható a kívánt hosszra,csak kell hozzá 1 spéci hollandi készítő szerszám "peremező" néven...de ez nem 2 fillér. Az esztétika meg hagyna némi kívánni valót.Ha van 1 szakinak ilyen peremezője,bizti megcsinája 2-3 ezerért(+ anyag) osz't majd bekötöd te.

A legolcsóbban kivitelezni a sima acél csővel, és hegesztve készülne el,de itt meg a szakit/hegesztést kell megfizetni.Van még a roppantott rézcső(vagy savállócső) de elfogadott a KEMÉNYforrasztott rézcső is.

Itt az anyag is drága.

A gáz nem játék(!!),nem véletlen,hogy nem olcsó a vele kapcsolatos mindennemű szerelés/kivitelezés!

2014. dec. 4. 17:13
 3/4 anonim ***** válasza:

No, találtam neked 1 ilyet,kat :

[link]

3M kb 4eft,..+ a szállítás.

2014. dec. 4. 17:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell ezt túl variálni itt találsz 1.5 m-es flex csövet veszel kettőt meg közcsavarokat hozzá azt csá. : [link] Vagy keresel te máshol mást, manapság minden van..Esetleg veszel egy kétméteres vas csövet v. egy hosszabbat amekkora kell , vágatsz rá menetet és azt rakod a csap után a másik helyébe. Több tíz ezret ki ne adj erre.
2014. dec. 4. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!