Erkélyfalat üvegre cserélni?
Pont ilyen típusú erkélyfalat (tehát ami faltól-falig ilyen műanyag elem, nincs benne beton) meg lehet csináltatni úgy, hogy faltól falig üveg legyen? Úgy értem olyanra, mintha 3 db erkélyajtó lenne, csak abból 2 fix lenne? Tehát úgy mint itt:
Csak ez a teljes falon lenne. Ez így kivitelezhető? Új építésű lakásoknál láttam ilyen megoldást, vajon itt is lehetne ilyet csinálni?
Wow, ilyet álmodtam! Bilibe lóg a kezem?:D
Elvileg nem lehet élhetetlenül hideg, hiszen sok helyen láttam ilyet. A több fényért cserébe még ablakot is szívesen mosok:)
Az építéshatóság téma a legkényesebb... Nem tudom hol kell majd utánajárni, hogy ilyenbe bele szoktak-e kötni, mert ha direkt hozzájuk megyek, hátha már csak azért is azt mondják, hogy engedélyköteles... Erkélyfal is homlokzatnak számít akkor, nem csak egy sima ablakos fal, ami tényleg az épület legkülső része? Mert ez elvileg nem a legkülső része, az csak az erkélykorlát, amiről tudom, hogy homlokzatnak számít, ezért se lehet egyedi korlátot vagy korlátüveget sajnos...
igen, homlokzatnak számít (igaz, hogy nagy eséllyel nem látszik az utcáról a korlát miatt ... én megtenném kérdés nélkül, hipp-hopp)
az eredeti képen egy régi szakipari fal van, nehogy már jobban szigeteljen mint egy mai gyártású hőszigetelt üveges, szóval nem lesz hidegebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!