Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vályogházat valaki szigetel már?

Juditka0425 kérdése:

Vályogházat valaki szigetel már?

Figyelt kérdés
Mivel szigetelted és milyen lett.

2014. nov. 17. 16:19
1 2
 1/12 Trafó1 ***** válasza:

Víz vagy hőszigetelés???

Alapot elszigetelni, utólagos vízzáró réteget berakni már láttam, rozsdamentes acéllemezeket ütnek be a falba, így alakítanak ki egy záró réteget, hőszigetelni is lehet hungarocellel, szép egyenes falakat kapsz, és még szigetel is, de ha nedves a fal ne szigetelj mert penészes lesz minden.

2014. nov. 17. 16:23
 2/12 Csabesz80 ***** válasza:

Nem szigeteltem már de a témának utána olvastam. Ha hőszigetelni akarod a falat akkor az csak úgy szabad, ha van az alapnál vízszigetelése a falnak. Nem minden vályogháznál van így, főleg a régebbieknél a vert vályog falu házaknál.

Viszonylag újabb vályog háznál már valószínűleg lesz víz szigetelés kátránypapírral. Ha az alapnál a vakolat kicsit le van hullva akkor ott elvileg látszódnia is kell a bitumennek vagy magának a kátránypapírnak. Ilyenkor lényegében bármilyen hőszigetelőt használhatsz, csak bírja el a fal.

Ha nincs vízszigetelve akkor előtte azt kell - akár úgy ahogy az előző hozzászóló írta. Készülj fel rá hogy drága mulatság.

2014. nov. 17. 17:11
 3/12 anonim ***** válasza:
A kérdező a fantáziánkra bízza milyen szigetelésre gondolt. Csak így elég nehéz válaszolni.
2014. nov. 17. 17:15
 4/12 lalalalalalala és la ***** válasza:
Ha konkrétan megmondod,hogy mire gondolsz én szívesen válaszolok.
2014. nov. 17. 19:59
 5/12 lalalalalalala és la ***** válasza:
Úgy tűnik, hogy a kérdező nem kíváncsi s válaszokra. :-)
2014. nov. 19. 10:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tervezném a szigetelését, hogy szétlökni, aztán téglaházat a helyére.
2014. nov. 19. 19:53
 7/12 A kérdező kommentje:

Bocsi csak annyi munkám volt nem jutottam gép közelbe

én nikecellel szeretném de azt mondták nem szabad mert nem tud levegőzni a fal.Ez igaz?Álitólag csak kőzetgyapottal lehet de ha a hálót felragasztjuk ugyanugy lezárja a falat vagy csak én gondolom ugy.

2014. nov. 20. 17:18
 8/12 lalalalalalala és la ***** válasza:
A ragasztótól még tud szellőzni. Ha kőporozod akkor az nem lehet műgyanta alapú , ha pedig fested az sem lehet műanyag. Ha bárminemű vizesedés van a házon, akkor a kőzetgyapot sem ajánlott.
2014. nov. 20. 18:24
 9/12 A kérdező kommentje:
És ha nincs vizesedés akkor lehe nikecellel is?
2014. nov. 20. 19:13
 10/12 lalalalalalala és la ***** válasza:
Igen, de az épület szellőztetésére figyelni kell. Ez egyébként igaz minden becsomagolt épületre.
2014. nov. 20. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!