Vályogházat valaki szigetel már?
Víz vagy hőszigetelés???
Alapot elszigetelni, utólagos vízzáró réteget berakni már láttam, rozsdamentes acéllemezeket ütnek be a falba, így alakítanak ki egy záró réteget, hőszigetelni is lehet hungarocellel, szép egyenes falakat kapsz, és még szigetel is, de ha nedves a fal ne szigetelj mert penészes lesz minden.
Nem szigeteltem már de a témának utána olvastam. Ha hőszigetelni akarod a falat akkor az csak úgy szabad, ha van az alapnál vízszigetelése a falnak. Nem minden vályogháznál van így, főleg a régebbieknél a vert vályog falu házaknál.
Viszonylag újabb vályog háznál már valószínűleg lesz víz szigetelés kátránypapírral. Ha az alapnál a vakolat kicsit le van hullva akkor ott elvileg látszódnia is kell a bitumennek vagy magának a kátránypapírnak. Ilyenkor lényegében bármilyen hőszigetelőt használhatsz, csak bírja el a fal.
Ha nincs vízszigetelve akkor előtte azt kell - akár úgy ahogy az előző hozzászóló írta. Készülj fel rá hogy drága mulatság.
Bocsi csak annyi munkám volt nem jutottam gép közelbe
én nikecellel szeretném de azt mondták nem szabad mert nem tud levegőzni a fal.Ez igaz?Álitólag csak kőzetgyapottal lehet de ha a hálót felragasztjuk ugyanugy lezárja a falat vagy csak én gondolom ugy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!