Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fúrás nélkül össze lehet -e...

Fúrás nélkül össze lehet -e rakni az Aqualife Opal 509 mélytálcás zuhanykabint?

Figyelt kérdés
Csomagküldő szolgálat hozta Szolnokról, és a középső panelen egyetlen furat sincs, hogyan csavarozzam így össze a mellékelt csavarokkal? Ha valaki szerelt már össze ilyet, kérem, írjon (akár itt, akár privátban), kérdezgetnék tőle néhány dolgot.
2014. nov. 10. 20:12
1 2
 1/12 TappancsMancs ***** válasza:
Nézd át alaposan az összeszerelési útmutatóját. Ritkán előfordulhat ilyen gyártási hiba. Ha csak egy furat és klasszul ki tudod fúrni az rendben van, csak ellenőrizd hogy az összeszerelésijében kell e lennie ott lyuknak és oda megy e csavar. Számold le a csavarokat is és nézd össze a képekkel. Lehet ott mégis másképp csatlakozik.
2014. nov. 11. 17:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi!!! Az a legnagyobb probléma, hogy ezt így nem tudom megcsinálni, mert olyan elnagyolt és semmitmondó ábrát (és fotót)mellékeltek, ami használhatatlan összeszereléshez. A fúrással kapcsolatban: Három elemet kellene egymás után összecsatlakoztatni csavarokkal, viszont a középső panelen 1 lyuk sincs - akkor hogyan csavarozzam össze?
2014. nov. 11. 17:46
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem járt hozzá valamilyen kötőelem, amibe a csavart kell tekerni, és pl rápattintani a panelre?
2014. nov. 12. 07:56
 4/12 A kérdező kommentje:
hÁT NÉZEM ILYEN SZEMMEL IS A CSAVARKUPACOT, DE MÉG NEM JÖTTEM RÁ, HOGY VEN- E BENNE. sZERINTEM NINCS (bocs, de benn maradt a caps lock) - Köszi!!!
2014. nov. 12. 11:19
 5/12 A kérdező kommentje:
Ja, meg van 2 db fúrószár a csavarok között - kb olyan átmérőkkel, ami a csavaroknak kell. De miért nem fúrták ki ők, amikor az egész termék egyébként összeszerelhetőre lett gyártva (gondolom én) - szerintem, ha ők fúrták volna ki, akkor is. Ez nem egy olyan helyzet, hogy valamely speciális okból, nekem itt helyileg kéne, meghatároznom, hogy hova kell fúrni, mert nem múlik a helyi adottságokon, az zuhanykabin önmagában egy komplett egység (lenne).
2014. nov. 12. 11:24
 6/12 TappancsMancs ***** válasza:
Még ne fúrj rajta, hátha az sines megoldással csatlakozik a két oldalsó elemhez. Most nézem a service manuálját..
2014. nov. 12. 17:21
 7/12 TappancsMancs ***** válasza:

Ha ez az a zuhanykabin akkor azt lenne a legjobb tenni...

Ez az Opal 509d változata de lényegében azonos típus.

[link]

A 2.o.-on valóban nagyon kurtán írja, csak ennyit:

"A hátfal összeszerelése:

1. Helyezze fal a hátfalat és a panelt a zuhanytálcára, majd rögzítse azokat

egymáshoz az előre kialakított furatoknál a mellékelt csavarok segítségével.

2. Szerelje fel a hátfalra, a kézi zuhany csatlakozóját, valamint az üvegpolcot."

A látványa alapján én is a furat hiányára tippelnék, de addig nem fúrkálnám amíg ez nem biztos...

Hogy ki tudd zárni a tévesen fennmaradó csavar esetét, stb, minden mást nézz át és az összeállításokat is. A szerelésiben itt a link szerint az alsó (3-dik) oldalon van az alkatrész lista (A1- től F3-ig jelölt képecskékkel). Megvan e minden és mi hány darab. Nézd át minden megvan e és kellő darabszámban.

Szintén a 3.o. bal felül a szükséges eszközöket mutatja és a szerint kell majd fúrógép, így a fúrószár sem "véletlen".

- Nézd át az alkatrész listát. Ha minden megvan és se több se kevesebb akkor ez okés.

- A hátrész kivételével nézd meg mindennek az összeszereléseit, mi hogy csatlakozik és milyen alkatrészek kellenek hozzá. Akár tedd is őket egy egy külön helyre, hogy ne cseréld össze. (polcot a csavarjaival, zuhanyt is csavarokkal stb)

- Ha minden mást összeszerelhetőnek látsz akár marad valami akár semmi sem abból ki tudod szűrni a dolgot. Ha marad pl pár db csavarod de nincs lyuk akkor lehet fúrni kell mert kihagyták és utólag inkább fúrószárat mellékeltek. De ha így is van ! én írnék nekik egy emailt hogy ezt jól látod e ?

Írjál nekik hogy ezt a részt nem látod biztosan .....

Elvileg ha kimaradt furathoz mellékelték a fúrószárat (az egyiket) akkor kell maradjon pár darab csavar is hozzá, ami már sehova máshova sem mehet. Jobb ha ekkor is lelevelezed velük, hogy hol helyezd el a furatokat vagy bármi.

2014. nov. 12. 18:25
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!! - sokkal több csavar van a pakkban, mint itt, a szerelési útmutatóban szerepel, és a többlet, az főleg metrikus menetes - anyás csavar, szerintem azok kellenek a hátlaphoz - amiről ebben az útmutatóban csak annyit írnak, hogy csavarozzuk össze, de pl. a készleti rajzokon nem is szerepeltetik (nincs benne a leltárban). Azt hiszem, így már boldogulni fogok , köszi szépen.
2014. nov. 12. 20:51
 9/12 A kérdező kommentje:
#6 - nak a válaszom: valszeg csavarozni kell a hátlapokat a középső panelhez, mert a hátlapok szélén megvannak a furatok a csavaroknak (meg vannak is plusz csavarok - metrikus, anyás), és nincs olyan sínféle, ami számításba jöhetne ide összefogó elemnek - Köszi!!!
2014. nov. 12. 20:56
 10/12 TappancsMancs ***** válasza:
Ja?! Az egyik darabon megvannak a furatok és a mellette lévő részen nincs? Akkor tuti, de fúrd pontosan mert ha kicsit mellémész elhúzza és áztathatja a falat.
2014. nov. 13. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!