Kazán csere előtt állunk és nem tudom mennyit tudnánk spórolni ha a mostani turbós kazánunkat lecserélnénk egy kondenzációsra?
Igen, jól gondolod, az alacsonyabb fűtési előremenő miatt kellene a radiátorfelületeket növelni.
Nálunk egyszerű volt, mert volt mindeféle méret, és egy darab nagyon nagyot (150 centiset) kellett venni. Azt betettem a 120-as helyett, és többit cserélgettem, végül a legkisebb egy hatvanas esett ki, mert a helyére egy másik helyiségből egy 90-est tettem.
A külső hőmérséklet érzékelő (és korrekt vezérlés) kiépítése is jó ötlet. Ezzel a megoldással meg lehet csinálni, hogy ameddig lehetséges, addig csak olyan hőfonon menjen a kazán, ahol még a kondenzáció lényegesen növeli a hatásfokot. Aztán amikor már kint nagyon röpködnek a mínuszok, akkor nincs mese, kell a magas vízhőfok (55 fok körül már nincs kondenzáció).
De az a helyzet, hogy magyar viszonylatban statisztikai átlagban 5 olyan nap van, ahol az napi ÁTLAGhőmérséklet -5 fok alatt van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!