SOS! Panel fürdőszoba fal penészesedik?
Le kell sikálni a penészt.
Be kell fújni kimondotta penészirtó spray-vel.
Le lehet festeni, ha gondolod.
A trükk most jön: be kell fűteni, de nagyon, hogy rendesen kiszáradjon a fal.
Én így csináltam, kinyírtam a kis retkeket, azóta sincs hírük sem... :D
Belső szellőztetést kell biztosítani!A penész az elnem távozó nedvesség miatt van.
Ha van most is szellőzőtök, akkor valami dugulás van benne,ezt a hibát el kell hárítani.
Minden kedves válaszolónak köszönöm az ötletet!
megpróbálok minden felmerülő kérdésre válaszolni:
a panelban én 2 hónapja lakom életvitel szerűen. a párom lakása, aki kb. 10 éve lakik ott. Ő nem csinál ebből nagy gondot (penész)..... de engem zavar.
A lakás jellegzetessége, hogy a másik lakás homlokzata beljebb van, mint ennek, így a szoba és a fsz. fal egy része hidegebb lesz.... a szobában pl. a falon kb. közép tájon a festés függőlegesen végig van repedve :)
ilyet se láttam még.... :O
ablak a fsz-n nincs. Szellőző van a központi.... de nem tudom milyen az állapota :O
kérdésem, hogy ha beindul a fűtési szezon, akkor helyre jöhet még akkor is ha nálunk nincs radiátor, ami fűtene? kivéve a fsz. és wc-ben futó fűtés csöveket.
E mellett érdemes a felsorolt penész-ellenes dolgokat kipróbálni?
köszönöm a válaszokat!
Központi szellőt nézd meg, szedd le a rácsot, lehet el van tömődve a portól, azt hetente tisztítani kell., hogy működik-e azt érezheted, ha odateszed elé a kezed, vagy egy db papírt.
Hogyhogy nincs radiátor? A szobákban nincs fűtés? Úgy nemigen fog télen kiszáradni a szoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!