Tudod miért nem? Mert aki egy régi vaskerítést évekig elhanyagolt, az nyilvánvaló, hogy spúr ahhoz, hogy megértse, hogy ott már drótkorongozni, rozsdamarózni és rozsdagátló alapozózni is kell, nem elegendő, hogy átkenni egy rozsdagátlós zománccal. Nem fog kiadni a megrendelő négyzetméterenként 5 ezer forintot. A fa is ha nagyon beszürkült 10 év elhanyagolás után, bizony fexszel meg kell csiszolni az összes tagot és 3x le vastaglazúrozni. Ez sem olcsó. Ismerve az emberek hozzáállását: keés pénzért csak szarmunkát tudsz átadni (ami a híredet rongálja), a normális munkát meg nem akarják megfizetni, legfeljebb 5-ből 1 ember.
2014. szept. 28. 09:33
2/5 anonim válasza:
Csak kerítés festésből nem lehet.
Festőként dolgozok de a mostani és a korábbi főnököm is elvállalt mindenféle festést és kerítésfestés nem volt annyira gyakori.
Akinek sok pénze van az festeti csak mert annyira nem látványos mint pl egy szoba kifestése és elég drága is.
Szerintem nem is lehet vele jól keresni. Ha elvállalok egy szobát pl 30.000ft-ért akkor azt hamarabb megtudom csinálni mint azt a kerítést amit 30.000 ért tudok elvállalni.
2014. szept. 28. 13:36
3/5 A kérdező kommentje:
mert én most festettem le a léckerítésemet. Leszedtem a léceket, flexkorongal lecsiszoltam, a hajlatokat hengeres csiszolóval, kétszer átkentem, az oszlopokat is lefestettem, alapoztam és kétszer átkentem, az oszlopfedőket is, és egy köz munkaideje 2,5 napig tartott. úgy számoltam, hogy 1 darab léc ára 700-800 forint lenne, ha másnak csinálnám és erre jönne még, az adó.
egy átlag kerítés 150.000 lenne, szűkösen számolva.
2014. szept. 28. 14:15
4/5 A kérdező kommentje:
jaa és a házak kerítéseit - ami nálunk van - 50 százalékban újra kéne festeni, ahogy megy az utcán az ember és nézi, a 30 százalékát újra kéne építeni, a 20 százaléka, ami elfogadhatóan néz ki
2014. szept. 28. 14:18
5/5 anonim válasza:
aki vaskerítést csináltat,az horgonyaztatja...és akkor jó ideig le se kell festeni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!