Mivel burkoljam a kocsibejárót?
A házam és a szomszéd háza közötti keskeny sávban járok be a garázsba a kocsival.
Jelenleg van 2x80 cm betonsáv, közte 60 cm gyep, a szomszéd felé egy 40 cm-es csupasz rész, eredetileg virágok voltak benne. A beton nagyon tönkrement, ezért akarom felújítani.
Nem akarom telibe betonozni, mert a csapadék nem nyelődik el, és az utca felé lejtve, befolyik oldalt a pincelejáróba, ami a ház első sarkán van.
Két betoncsík mindenképpen kellene, mert erről legkönnyebb letúrni a havat, és gyalogosan is elég sokat járunk a ház mögé, nem lehet jeges.
A két betonsáv közé talán valami kis teherbírású gyeprács kellene, hogy a kutya ne ássa fel mindig, de mivel most is feltúrnak állandóan a giliszták (30 cm-es példányok is előfordulnak), ezért félek, hogy a sok kis dombocskával nem tudok mit kezdeni, a fű megfogja őket, magasabb lesz majd, mint a betonsáv.
Milyen megoldás lenne még jó, ami nem kerül túlságosan sokba?
Nálam is hasonló a helyzet mint nálad, én tavaly bontott térkővel oldottam meg a a kocsibejárót, úgy hogy a keréknyomnál volt letérkövezve, középen és két oldalt maradt a sima földes rész.
Nálam az egész út gyepes volt, nem volt föld, csak a sok esőzés végett annyira puha lett a talaj meg az autó is lenyomta a földet meg kitúrta a felét sokszor hogy én evégett burkoltam le.
Egy ismerősöm bontotta fel a térkövet az udvarában mert építkezett rá, és nekem adta, persze nem volt elég, így vennem kellett hozzá legalább 3 négyzetméterre elegendőt, mert én a ház bejárati részénél lévő járdát is ezzel oldottam meg hogy nézzen már ki valahogy és ez így jó is volt utána.
Én ott a talajt úgy oldottam meg azon a részen hogy kavicsos földet tettem oda, és rá 4-5 cm földréteget és begyepesítettem, így nem olyan puha már, plusz nincsenek kis dombocskák se, mert nálunk is a kutya folyton kitúr valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!