Ha egy régóta fűtetlen háznak erősen repedezett a belső vakolata, nagy-e a valószínűsége, hogy a tégla falazat is szétfagyott?
Régebbi házat készülünk venni, így amíg nem a mienk, nem verhetem le a vakolatot, hogy megnézzem, mi van alatta... a ház lábazata nedvesedik, de a belső tér magasságáig nem ér fel a víz. A külső vakolat nem repedezett, megsüllyedve nincs.
Ehhez nem kell statikus! Átlagos, mint minden régi ~60-100 éves ház!
Az meg badarság a statikus +bontás nélkül is +mondja! Miért? Látnok,jós? Brrr
a sarkoknál azok a kis repedések sokszor előfordulnak. ahol a vakolaton sűrű apró repedés van, ott kopogtassad meg a falat ha elvált a vakolat azt hallani a hangján, akkor le kell verni és újra vakolni.vagy vastag a meszelés már és az van berepedezve, ilyenkor le kell csiszolni egy vastagabb réteget, glettelni és újra meszelni. a két képeden egy általánosan előforduló repedések vannak, régi házaknál jellemző (nagyszüleimnél is voltak hasonlóak, de ott bent laktak).
ha a tégla is megrepedne, az mindkét oldalon látszódna, mert a teljes fal megmozdul ilyenkor valamilyen irányba.ha van vízszigetelés, akkor nincsen gond.
semmi gond azokkal a hajszál repedésekkel, ezért fölös statikust hívni; egy festő v. kőműves is megmondja neked. a megsüllyedt, vagy kimozdult fal repedése és helye pedig jellemző helyeken, formában jelenik meg.
Köszönöm a válaszokat! Teszek fel egy képet a lábazatról. A ház állítólag 1970-ben épült - bár én inkább az 50-es évekre tippelném - de semmiképpen nem 100 éves, "csak" régóta lakatlan = fűtetlen, általánosan elhanyagolt. Vízszigetelés nincs, de belül nem salétromos a fal és a szaga sem dohos, csak a lábazaton vannak ilyen foltok, mint a képen.
1 kép repedése a vastag vakolat miatt van. azt a lépcsős rész vagy kiemelt téglából van vagy vastag vakolatból; mindkettő repedhet. ezzel nincsen baj.
a 2 kép pedig mint írták vízfelverődés szerintem is.
nincs vele baj, átalakítás felújítás kérdés az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!