Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vajon stabil így a fürdőkád?

Vajon stabil így a fürdőkád?

Figyelt kérdés
Panel lakásban lakunk,ki akarjuk venni a feltehetően még eredeti, de lehurcolt lemezkádat( kb 20 éves) Ahogy leszedtem a kád előtti műanyag izét,s benéztem, a mostani kád ilyen vas valamiken áll. Nem jut eszembe a neve, derékszögű valami, egyik oldala fel van csavarozva, másikra van rátéve a kád. Gondolom valami ragasztóanyaggal van rögzítve, de a földön semmi nem támasztja alá. Na.ha én azt kicserélem egy akril kádra, akkor azt elvileg ugyanúgy megtartja,nem?? Nincs ötletetek, hogy mivel tudnám odaragasztani, vagy rögzíteni,ami tuti biztosan meg is áll, s nem áztatok el 3 emeletet magam alatt?
2014. szept. 20. 09:04
 1/8 NilsHolgersson ***** válasza:
Panelban 2 rövid oldalon biztos és talán a fal felöli hosszú oldalon is szögvasakon ül a kád. Megáll az akril kád is rajta, de az akril kád alá én tennék valami alátámasztást, mert nem egy életbiztosítás, bár a csőregiszter miatt lehet, hogy nem megoldható az alátámasztás, de szerintem valahogy meg lehet csinálni. Nem ragasztanám le, mert lehet,hogy cserélned kell pár éven belül, nem túl strapabíró, olcsó szar. Nem szedném ki az öntött vas kádat. Már csak azért se, mert van vagy 80 kiló, -lehet keveset mondtam- és ha ráejted a csőregiszterre akoor lesz uszoda az alattad levő szinteken. Szépen fel lehet újítani, 2 komponensű műgyantás cuccal, csak egy szaki kell hozzá, nekem 20 e Ft.-ért megcsinálta. Járj utána ennek a verziónak is.
2014. szept. 20. 09:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy lakatos készített egy lábakon álló keretet, ami az akril kádat tartja., Úgy burkolták, hogy a keretből semmi sem látszik.
2014. szept. 20. 09:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Nyilván kényelmesebb is lenne,ha nem kellene kivenni, ebben a verzióban is erősen gondolkodom, csak nem tudom, hogyan lehet szépen felújítani. De ennek a műgyantás dolognak mindenképpen utána fogok nézni. Köszönöm mindenkineka válaszát :)
2014. szept. 20. 11:28
 4/8 A kérdező kommentje:
annyit még elárulnál, kedves első, hogy ezt milyen szakember végzi? Hogy az alapján találjak Nyíregyházán egyet :)
2014. szept. 20. 11:34
 5/8 NilsHolgersson ***** válasza:
Kádfestés, kádzománcozás. Valamit biztos dob a gugli.
2014. szept. 20. 17:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Burkolót dobott ki sok-sok keresés után,meg mázolót...valamire csak akadok :)
2014. szept. 20. 21:24
 7/8 TappancsMancs ***** válasza:

Ha új kád mellett döntesz ahhoz vagy jár vagy lehet venni saját lábazatot. Ettől még lehet pont jó a régi is ha illeszkedik hozzá csak nézesd meg az állapotát és hogy megfelel e.

Így néz ki egy kád beszerelés.

http://www.youtube.com/watch?v=P3RD5YedcZQ

http://www.youtube.com/watch?v=mekbDR5AQ_E

2014. szept. 21. 20:27
 8/8 anonim válasza:
Nekünk ytong téglán ül az akrilkád, és az oldala is ytong-gal van felfalazva + csempézve. Stabil.
2014. szept. 22. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!