Alternatív fűtésre mit tanácsoltok?
Inverteres klíma.
Bekerülésre a legolcsóbb mind közül, lehet vele fűteni is és kedvezményes áramot lehet hozzá használni, külön mérőórával.
Mennyit fejlődött a klímatechnika.
Úgy tudom a kedvezményes H, vagy Geo tarifát csak olyan készülékekre adnak, aminek a COP értéke 3-nál nagyobb. Ezt már tudják az inverteres klímák?
Ha ez igaz, nem rossz az ötlet kedves kérdező...
Hisz a klíma is tulajdonképpen hőszivattyú, levegős hőszivattyú...
A hőszivattyús üzemmódba kapcsolható klíma akkor hatékony, ha nem túl nagy a hőfoklépcső a kinti és a benti között. Ha kint hideg van, drasztikusan leromlik a hatásossága, végül -10 fokban olyan lesz mint egy olajradiátor csak drágább...
Amúgy nekem is ez volt az első ötletem, de nem fűtöd be a lakást 1-1,5 kW teljesítménnyel.
Az igazi megoldás egy cserépkályha lenne, ami sem gázt, sem pedig (tekintélyes részben gázból előállított) elektromos áramot sem igényel, de ez esetedben nem opció.
A lakosságnak biztosan lesz gáz. Már most van a tározókban kb. 3 milliárd köbméter, az éves lakossági felhasználás 3,5 mrd m3 körül van, úgyhogy ne parázz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!