Bódis Józsi kérdése:
Több évtizedes, megkopott festék rétegű (nem pergő, fa erezete látszik), egymás mellé illesztett beltéri fa léceket mivel tehetném újszerű állapotúvá (korhűen)?
Figyelt kérdés
Ez egy 11 négyzetméteres vályogház beltéri gerendákra merőlegesen lefektetett falécekből álló mennyezete, amelyet már kikezdett a szú, és van néhol szépséghibás elemek is (letörték, alapból törött volt). Juhász emberek építették ezt, ~25 évvel ezelőtt, és elfelejtették letakarítani a faléceket, mielőtt tovább haladtak volna a fólia lefektetésével és a 8 cm-es betonréteg leöntésével és a tető építésével. Így ha ütögettem a léceket, vagy hozzáértem, hullott a kosz és a törmelék a fa közök közül. Így a fa közöket kiszilóztam, fehér színű festhető tömítő akril szilóval. Egy ismerős azt mondta hogy a szilózott részeket fessem át többször, hogy később ne világítson, ne üssön el a többi festet résztől színben. Környezetbarát szereket alkalmaznák felújításhoz, lehetőleg ólommenteset. A fa erezete látszik, nem mindenhol sima, néhol eredeti formájában, csiszolatlanul rakták fel. Ti hogy állnátok neki, hogy egyszínű legyen az egész és tartós is maradjon belülről?2014. aug. 28. 18:09
1/1 anonim válasza:
szalagcsiszoló, majd gombaölő, sziloplasztal áthúzod a réseket, lenolaj átkenés, majd olajfesték hígítóval átkenés, 3 hét várakozás, vastaglazúr, vagy vékony-lazúr, ha nagyon szép
ha a szilikon helyett sziloplasztot hastnász, az jobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!