Vakolat javítása vályogtégla (kádárkocka) házon? Milyen anyaggal?
Kedves Hozzáértők!
Kinéztem egy házat, amelyet évek óta nem laknak. Régi vályogtégla kockaház konvektoros fűtéssel.
Alapjába véve egyben van, leszámítva, hogy a szobákban a falakon padlótól kb térd magasságig a vakolat lejött.
Csak a 2 szobában láttam, a konyha, fürdő, kamra látszólag rendben van.
Nem volt télen kifűtve és gondolom ez okozta azt, hogy vakolat ledobta magát.
Kérdés az, hogy ez javítható-e egyszerűen, pl zsákos vakolattal, vakoló habarcs használatával?
Vagy nem kéne belebonyolódni a házba?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
Kádár idejében már tilos volt vályogból házat építeni.
Hívj egy statikust (nem kőművest), aki átnézi a házat és szakvéleményt ad.
ha régen nem lakják az nem jó hír. mert a vályog sok nedvességet tud magába szedni és fűtetlenül kívülről megfagy és bontja a falat.
a lejött vakolat rossz vízszigetelésre is utalhat, ami a hideg miatt egyszerűen lefagyott és leomlott.
vályogot helyreállítani csak vályoggal érdemes, az eltérő páratechnikai paraméterek miatt. ha nincs vízszigetelése, akkor meg máskor is lefogja dobni.
én csak akkor bonyolódnék bele, ha van megfelelő vízszigetelése. különben túl sokba fog kerülni még utána
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!