Miért nem tudok dönteni?
Jövő héten lesz a szobám teljes felújítása (mennyezetek, lámpák, falak, ablakok stb.)
Nagyon félek, mert már harmadszorra találom ki, hogy milyen legyen de ezúttal megtervezve, és most sem vagyok biztos amit csinálok.
Eleve szeretem a szürkét, és most olvastam, meg folyton ezt kapom, hogy a szürke lehangoló, gyász szín :(
Pedig szeretnék szürke színű szobát hideg kékes fényekkel, világos színű bútorokkal.
De tartok tőle, hogy a hangulatomra hat-e?
Mert kék szobám van, és hadd ne mondjam nem vagyok egy nagyon békés, nyugodt természetű mostanában, és a kék színből menekülök.
A Piros nekem nem annyira, inkább a bordó; a narancs sem; a lila, rózsaszín sem; zöld nem annyira; barna nem túl öreges nekem; fehér hát.. ömm.. inkább nem. Akkor mi maradt??? Fekete és szürke :/
Most gondoltam egy színre a neve Ordas és sárgás-szürkés-barnás és kicsit jobb mint a szürke. Csak hogy ha nem tudják kikeverni marad a szürke.
És igen mégegyszer elmondom, hogy teljesen szürke szobát szeretnék, van egy nagy ablakom, amin nagyon sok fény jön be, zöld kiegészítőket, illetve fehéret feketét választottam. A bútorokat próbálom a legvilágosabb színben
kiválasztani, és ha elképzelem tök jó, hogy zöld, szürke, világos bútor, fehér és ez tetszik.
Anyum meg persze azt mondja, hogy ne teljesen szürkét mert sötét lesz, és legyen benne fehér csíkok (sztem nagyon
ronda lenne) pedig a lehető legvilágosabb szürkét választottam.
Röviden "Tetszik, de tartok tőle"
Mi tévő legyek? Most mit csináljak?
Lehet szürke, de tényleg ne legyen egyhangú. Szerintem viszont ne fehér csíkokat rakjatok bele, hanem tapétacsíkokat, amik mennek a szoba stílusához, és kicsit feldobják a szürkeséget.
Legyen sok szobanövény fehér kaspóval (ha tudod gondozni őket :D), azok nagyon jól fognak passzolni a falhoz. Ha pusztán a fal szürke, a kiegészítők pedig illeszkednek hozzá, az nem lesz annyira lehangoló.
"A fekete-fehér örök divat. Mégis félünk tőlük. Miért? Vagy, te bevállalnád, hogy sötétre festeted az egyik, vagy akár az összes falat a lakásodban? Erre a kérdésre a legtöbb ember határozott "NEM"-mel felel. Az indokok: "sötét lesz a szoba", meg: "szűkíti a teret", vagy "olyan, mintha egy dobozban lennék". Pedig nem is!
A vicc az egészben az, hogy szinte mindenkinek tetszik, ha egy butikban, étteremben, vagy más közösségi térben találkozik a fekete (vagy más hasonlóan sötét) falakkal, ám hazavinni már nem meri. Pedig megéri a bátorságot. Ütős látvány az igaz, de senki nem hagyja majd szó nélkül. Lehet modern, vagy klasszikus a berendezés, elegánssá teszi azt, és bármilyen színnel jól párosítható. A sötét fal előtt a fehér, vagy a világos bútorok szinte világítanak. "
Én nem választanám a szürkét, igen, hat a hangulatra.
Sokkal inkább a nagyfelületű lakástextilek színét változtatnám, azt könnyű lecserélni, ha mégsem jön be. Egy szürke falat csak úgy tudsz világosabbra cserélni, ha levered az egészet.
De a függönyt, szőnyeget, falvédőt, ágytakarót, stb.-t bármikor le lehet cserélni.
Köszönöm a válaszokat, viszont ebből megint azt szűrtem le, hogy NE legyen szürke a szobám. :/
Viszont találtam egy érdekességet a Feng-Shuival kapcsolatban:
Ha sikeres akarsz lenni, kitisztítanád az elméd, hogy új kihívásokra és feladatokra tudj koncentrálni, hogy képes legyél megújulni, akkor vedd körül magad több fehérrel, hideg szürke árnyalatokkal, de a pasztell árnyalatok is segítenek. A víz elemhez tartozó fekete, sötétszürke, sötétkék, sötétzöld és sötétlila árnyalatok spirituálisan hatnak: vesd be őket, ha figyelmesebb szeretnél lenni, ha hallani akarod a megérzéseidet.
Érdekes mi? :D
És nekem pont a a lényeg a megújulás, kitisztulás, nyugalom, hallani a megérzéseimet, figyelmesebb lenni.
És majd úgy is ha nem tetszik már a szín, akkor ez is ezt írja: Olyan színeket használj, amiket szívesen Viselsz, Hordod, és Tetszik!!!
Szóval még mindig várom a válaszokat, viszont kicsit magabiztosabb lettem.>< És mint egyik kedves válaszolóm írta : A sötét színben a Fehér;Világos színek dominálnak. Szürke-Fekete-Világoszöld viszont én erre gondoltam Fehér-Szürke-Világoszöld-Bükk/Fenyőfa színe
2. Válaszoló nem értek nagyon egyet veled :/
A festék az egy állandó dolog, és fed!!!
Igen és mint írtad: "Egy sötét színű falat nem lehet csak új világosra cserélni" Ezzel nem értek egyet. Volt már a családban fekete színű falrész, és fehérre cseréltük glett segítségével, illetve magával a festékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!