Festés előtt mindig kell glettelni?
Sziasztok!
Panelben lakom, és szeretném felújítani az előszobámat. Fűrészporos tapéta van fent, ezt szeretném leszedni, majd utána lefesteni a falat. A kérdésem az lenne, hogy a tapéta leszedése után, ha nincsenek lyukak, repedések a falon, akkor is mindenképpen kell glettelni? Festés előtt kell valamilyen alapozó, vagy csak simán fessek rá a panelra? Még elég kezdő vagyok ilyen témában, ezért minden tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadok.
Előre is köszönöm!
A gletteléssel a fal egyenetlenségeit kell(lehet) kijavítani. Nem csak a kis lyukakat,hanem a nagy felületű eltéréseket is a glett el tudja tüntetni amennyiben a jól csinálja a burkoló mester.
A tapéta nagy előnye az hogy eme hibákat kitűnően elfedi,eltakarja és nem szükséges különösebb szaktudás hozzá,és 1-2 festést is elbír 5-10 évente.
Nos..a jó glettelés,az szakértelemet kíván és nem is olcsón csinálják,mert igen nagy melóval jár amihez tapasztalat is kell ! Aztán a teddy hengerrel átgurítani ..már nem 1 nagy kunszt ha jó szaki volt a glettelő mester.
Szinte biztos hogy kell majd glettelni.
Szakembert hívj ha azt szeretnéd hogy szép legyen az előszobád. Festő vagyok úgyhogy tudom jól hogy mekkora melóval jár lekaparni a tapétát, glettelni, a glettelést megcsiszolni és lefesteni. Panelban a sok cső meg kábelcsatorna miatt amúgy is tovább tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!