17m2-re mennyi laminált padlót, és mennyi mennyezeti tapétát érdemes venni?
Mindenen rajta van,mennyi négyzet-vagy folyóméter.
A csomagolásán a laminált padlónak.
18 négyzetméterre vegyél.
Sok minden elhangzott, de azt szeretném megjegyezni, hogy nincs olyan, hogy általában 2 m2 laminált padló van egy csomagban.
1,2- 2,5 m2 is lehet, így nem biztos, hogy egzakt az 1 m2 többlet.
Természetesen nem áll messze a valóságtól a hozzászólók tanácsa. A számítás a tapasztalatok értelmében 5-10% többletrendelést jelent. Továbbá a hulladék képződése más és más lehet. A szoba alakja, szélessége, hossza is befolyásolja. Nem beszélve a szobában található ki és beugrásokról. Azt szoktam mondani, hogy amikor a falhoz érünk és a padló végéből vágni kell akkor a 30 cm-nél hosszabb résszel tudunk indulni a következő sorban, de ha ez a db rövidebb 30 cm-nél akkor az a hulladék kategóriába kerül (5-10%)
Fontos: lehet, hogy nem kell plusz csomagot vásárolni, mert az csomag pl. nem 17 m2-re jön ki, hanem 17,92 m2-re (1,28-as csomagnál ez 14 csomag) így lehet, hogy elegendő lesz a 14 csomag megvásárolása, de jelzem a szoba alakját még nem láttam.
De egy 2,47 m2-es csomagtartalomnál már ez a szám 17,29 m2 (7 csomag). Itt érdemes + csomagot venni! Nem számít, hogy vásárlásról vagy rendelésről beszélünk!
Amennyiben nem szakember végzi a burkolást úgy nagyon lassan és óvatosan érdemes vágni, nehogy kevés legyen a számított 5-10%! Ezt csupán hangulatjavítónak szántam.
Jó munkát kívánok!
sima kb 17nm-e szoba
nincs beugró csak a 4 sarok és kész
még az foglalkoztat hogy letennék 2cm lépésálló szigetelést(?) csak nem tudom mi a helyes sorrend
aljzat az beton de kisimítom aljzatkiegyenlítővel mert nem biztos hogy tökéletesen sima
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!