Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 17m2-re mennyi laminált...

17m2-re mennyi laminált padlót, és mennyi mennyezeti tapétát érdemes venni?

Figyelt kérdés
+5% elég?

2014. jún. 21. 09:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindenen rajta van,mennyi négyzet-vagy folyóméter.

A csomagolásán a laminált padlónak.

18 négyzetméterre vegyél.

2014. jún. 21. 10:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Azért ez nem ennyire egyszerű mint az első válasz. Laminált parketta csomagot nem bontanak meg, csak egész csomagot tudsz venni egy csomag átlag 2 m2. Ez már egy szempont. Mennyi a vágási hulladék? Milyen a szoba alakja, van kiugró-beugró a falakon, merőlegesek a falak? Milyen a parketta? Van készleten vagy csak rendelésre hozzák? Mert ha rendeled és nem lesz elég, az utánrendelésnél lehet, hogy meglepődsz, ha nem ugyanolyan színt kapsz! (más gyártási sorozat) De szerintem 18 elég lehet ha nem különleges a szoba. Tapéta szinte ugyanez, ha egyszerű fűrészporos vagy egyszínű, mintás akkor elég az 5% (+1m2), ha illesztett mintás a tapéta akkor lehet hogy nem. Te rakod fel vagy szakember?
2014. jún. 21. 11:46
 3/6 anonim ***** válasza:
laminált padló csomagonként 3m2 körüliek, de sosem kerek számok.
2014. jún. 21. 12:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Annyi csomag parkettát vegyél ami kiadja a nm-t, de legalább 10%-kal több , ha rontanál. A laminált parketta minimális veszteséggel lerakható még akkor is ha sokba beugró a szobában.
2014. jún. 21. 15:17
 5/6 anonim válasza:

Sok minden elhangzott, de azt szeretném megjegyezni, hogy nincs olyan, hogy általában 2 m2 laminált padló van egy csomagban.

1,2- 2,5 m2 is lehet, így nem biztos, hogy egzakt az 1 m2 többlet.

Természetesen nem áll messze a valóságtól a hozzászólók tanácsa. A számítás a tapasztalatok értelmében 5-10% többletrendelést jelent. Továbbá a hulladék képződése más és más lehet. A szoba alakja, szélessége, hossza is befolyásolja. Nem beszélve a szobában található ki és beugrásokról. Azt szoktam mondani, hogy amikor a falhoz érünk és a padló végéből vágni kell akkor a 30 cm-nél hosszabb résszel tudunk indulni a következő sorban, de ha ez a db rövidebb 30 cm-nél akkor az a hulladék kategóriába kerül (5-10%)

Fontos: lehet, hogy nem kell plusz csomagot vásárolni, mert az csomag pl. nem 17 m2-re jön ki, hanem 17,92 m2-re (1,28-as csomagnál ez 14 csomag) így lehet, hogy elegendő lesz a 14 csomag megvásárolása, de jelzem a szoba alakját még nem láttam.

De egy 2,47 m2-es csomagtartalomnál már ez a szám 17,29 m2 (7 csomag). Itt érdemes + csomagot venni! Nem számít, hogy vásárlásról vagy rendelésről beszélünk!

Amennyiben nem szakember végzi a burkolást úgy nagyon lassan és óvatosan érdemes vágni, nehogy kevés legyen a számított 5-10%! Ezt csupán hangulatjavítónak szántam.

Jó munkát kívánok!

2014. jún. 22. 10:28
 6/6 A kérdező kommentje:

sima kb 17nm-e szoba

nincs beugró csak a 4 sarok és kész

még az foglalkoztat hogy letennék 2cm lépésálló szigetelést(?) csak nem tudom mi a helyes sorrend

aljzat az beton de kisimítom aljzatkiegyenlítővel mert nem biztos hogy tökéletesen sima

2014. jún. 22. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!