Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Laminált parketta lerakás.3cm...

Laminált parketta lerakás.3cm szintkülönbséget hogyan "hozhatok" helyre? Mit rakjak alá?

Figyelt kérdés

Aluclick alátét 5mm

ez mire jó? ez alá kell még a párazáró fólia is nem?

Betonozni nem szeretnénk

2014. máj. 17. 14:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
és az OSB lapot hogyan rögzítsem? csak rakjam le és szögeljem össze őket?
2014. máj. 19. 18:01
 12/18 anonim ***** válasza:

Én feltételeztem, hogy az aljzat sima és nem csak középen van egy 3 cm-es kráter!

Ha sima az aljzat de a szomszédos helyiség padlószintje magasabb és csak ezt kell kiegyenlíteni, akkor elég ha simán leteszed az OSB-t a széleken ráhagyva a hőtágulás miatt. Nem fog csúszkálni a padló alatt.

2014. máj. 19. 21:12
 13/18 anonim ***** válasza:
Betonozással járna a legjobban. Tuti is lenne, sima is lenne, fasza is lenne.
2014. máj. 19. 22:52
 14/18 anonim ***** válasza:
Vegyél nútféderest, azt simán összenyomkodod, én nem is szögelném vagy ragasztanám, hanem csak szárazon letenném.
2014. máj. 20. 00:04
 15/18 Jepetto Parketta Stú válasza:

Alapvetően tényleg az osb lapozás a legkézenfekvőbb megoldás. Viszont számolni kell azzal, hogy ezáltal a 1200-1800 Ft/m2 költség fog keletkezni, plusz a munkadíj, ha szakember végzi.

Ha ennek az lesz az ára, hogy 7 mm-es, olcsóbb laminált padlót kell vennetek, akkor lehet, hogy érdemes inkább elgondolkodni a mezei szintkülönbséges burkolatváltó profilon. 2,7 m kb 7-8000 Ft (igényektől függően). Ha ezáltal kijönne egy jobb minőségű laminált padló, akkor ezen a variáción is érdemes elgondolkodni. Szintbe hozni egy aljzatot, hogy végül egy 5-6 éves élettartamú laminált padló menjen rá, lehet, hogy túl nagy ár, mint burkolat-váltózni és választani egy 15 évre termett laminált padlót.

Mindazon által az osb-s megoldás is tökéletes. Csak nem biztos, hogy emiatt érdemes lemondani egy jobb laminált padlóról. Most egy 15 évre szóló döntést hozol meg, lehet, hogy érdemes a költségvetést még pár hónapig duzzasztani, hogy a legjobb verzió kijöjjön. Persze nem ismerem a keretet, de ezen is érdemes elgondolkodni.

Üdv,

Jepetto Parketta Stúdió

2014. máj. 28. 10:57
 16/18 anonim ***** válasza:
Még mindig nem értem miért nem a rendes betonozással csinálják meg tisztességesre. Miért kell összevissza gányolni, taknyolni, ha van sokkal jobb, sokkal tartósabb, és árban sem elszállt megoldás.
2014. máj. 28. 11:17
 17/18 anonim ***** válasza:

"Még mindig nem értem miért nem a rendes betonozással csinálják meg tisztességesre."

Mert nehéz 3 cm-t betonozni úgy, hogy megmaradjon! Állítólag 5-6 cm alatt feltörik a beton, és tömöríteni se lehet rendesen.

2014. máj. 29. 18:39
 18/18 anonim ***** válasza:

Szobában??? Valahogy biztosan meg lehet oldani.

A mostani esőben beázott a munkahelyi folyosó, amit ügyes ésszel laminálttal raktak le. Reggelre bepöndörödött az egész, és tök illatos azóta is a folyosó :)

2014. máj. 29. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!