Laminált parketta lerakás.3cm szintkülönbséget hogyan "hozhatok" helyre? Mit rakjak alá?
Aluclick alátét 5mm
ez mire jó? ez alá kell még a párazáró fólia is nem?
Betonozni nem szeretnénk
Én feltételeztem, hogy az aljzat sima és nem csak középen van egy 3 cm-es kráter!
Ha sima az aljzat de a szomszédos helyiség padlószintje magasabb és csak ezt kell kiegyenlíteni, akkor elég ha simán leteszed az OSB-t a széleken ráhagyva a hőtágulás miatt. Nem fog csúszkálni a padló alatt.
Alapvetően tényleg az osb lapozás a legkézenfekvőbb megoldás. Viszont számolni kell azzal, hogy ezáltal a 1200-1800 Ft/m2 költség fog keletkezni, plusz a munkadíj, ha szakember végzi.
Ha ennek az lesz az ára, hogy 7 mm-es, olcsóbb laminált padlót kell vennetek, akkor lehet, hogy érdemes inkább elgondolkodni a mezei szintkülönbséges burkolatváltó profilon. 2,7 m kb 7-8000 Ft (igényektől függően). Ha ezáltal kijönne egy jobb minőségű laminált padló, akkor ezen a variáción is érdemes elgondolkodni. Szintbe hozni egy aljzatot, hogy végül egy 5-6 éves élettartamú laminált padló menjen rá, lehet, hogy túl nagy ár, mint burkolat-váltózni és választani egy 15 évre termett laminált padlót.
Mindazon által az osb-s megoldás is tökéletes. Csak nem biztos, hogy emiatt érdemes lemondani egy jobb laminált padlóról. Most egy 15 évre szóló döntést hozol meg, lehet, hogy érdemes a költségvetést még pár hónapig duzzasztani, hogy a legjobb verzió kijöjjön. Persze nem ismerem a keretet, de ezen is érdemes elgondolkodni.
Üdv,
Jepetto Parketta Stúdió
"Még mindig nem értem miért nem a rendes betonozással csinálják meg tisztességesre."
Mert nehéz 3 cm-t betonozni úgy, hogy megmaradjon! Állítólag 5-6 cm alatt feltörik a beton, és tömöríteni se lehet rendesen.
Szobában??? Valahogy biztosan meg lehet oldani.
A mostani esőben beázott a munkahelyi folyosó, amit ügyes ésszel laminálttal raktak le. Reggelre bepöndörödött az egész, és tök illatos azóta is a folyosó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!