Kenőszappan használata festés előtt?
Vályog? Tégla? Panel? Gipszkarton?
A szappan zsíroldó hatású, kémiai semlegesítő.
Ha kiló vastag festék van már a falon, akkor kaparjátok le spaklival, és egy új, homogén, sima alapot csináljatok neki.
Ilyen marhaságot még nem hallottam háztartásistól!! A kenőszappant egyetlen esetben használtuk, mégpedig a régi és új ENYVESFESTÉK rétegei közé, mivel az enyvesfesték sajátossága, hogy a fal nagyon szívja, így borzalmasan csíkos lenne és nehéz fizikai munka lenne festeni is. Vagyis a szívóképesség csökkentésére, por lekötésére. Kicsi festékkel meg is lehetett színezni a takarás elősegítése miatt és jelölőként.
A kenőszappan másik módja a kromofágként történő alkalmazás mészpéppel keverve, újsággal fedve mázolt, zománcozott teli ajtóknál. Ez az eljárás eléggé kiveszett és macerás is. Falon nem működik, csak olaj tartalmú dolognál. Én a büdös életben nem alkalmaztam, mert volt super kromofág. A diszperzió kötőanyaga műgyanta alapú, a mész meg mész.
Imádom amikor félinformációkból akarnak az emberek szakikká válni és csak nagyobb kárt okoznak. Most felhordtál egy bármikor vízoldható időzített bomba réteget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!