A szomszéd a tűzfalával azt csinál amit akar? Van joga szigetelni? Olyanra csinálhatja, ami neki tetszik, mégha nem is ő látja?
Ja, és ha le akarja festeni, az is átlóg hozzád legalább egy tized milliméterre...
Ha nagyon utálod, akkor ne engedd hogy szigetelje.
De szerintem jobban járnál vele, mert a szigetelésre mindenképpen burkolatot is kell tenni, különben tönkre megy. Vagyis ha elkészül, utána egy normálisan rendbehozott, bevakolt tűzfalat nézegetnél - bár nem tudom, a jelenlegi állapota milyen.
Szerintem azt meg beszéld meg vele. Nem tudom, milyen viszonyban vagytok, de egy kis jó szándékkal még azt is el tudom képzelni, hogy közösen választotok valami olyan színt, amit ő is, és te is el tudsz fogadni.
Próbálj meg pozitívan közeledni hozzá, hátha ő is pozitívan fogadja!
7-nek: Sajnos bizonyos körökben az egyetlen elfogadható szín a lila... Képzeld el, hogy a telkedről ennek egy ordító színű változatában kell gyönyörködnöd nap mint nap. (Esetleg a szomszéd dajdajozása kíséretében...
Amúgy jobb helyeken az önkormányzat települési építési szabályzatában előír(hat)ja a külső utcaképben alkalmazható színeket.
"Amúgy jobb helyeken az önkormányzat települési építési szabályzatában előír(hat)ja a külső utcaképben alkalmazható színeket."
Ez azonban csak az utcafrontra vonatkozik, a szomszéd telkére néö tüzfalra nem.
A szomszédnak joga van a tüzfallal azt csinálni, amit akar, te meg köteles vagy a te telkedre beengedni a tüzfal festére, renoválása, szigetelése miatt, egy elöre egyeztetett idöpontban. (A szomszéd szól, hogy pénteken vagy szombaton jönnének, neked melyik felel meg jobban - tehát nem hetek, hónapok múlva valamikorra kell beleeegyezned)
Ha nem tetszik a szine, akkor viszont neked jogodban áll elé növényeket ültetni olyan távolságban, ami nem károsítja a szomszéd falát (ez településenként változó, az önkormányzatnál kell megérdeklödni). Akkor nem látod, és mégsem csorbítod a szomszéd jogait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!