Miért sárgul be a fehér festék ajtókon ablakon 1,3 után?
Ennek a trükkje az volt régen, hogy kb 5 liter zománcba 0,2 deci feketét tettek. A másik, hogy az olaj tartalmú univerzális alapozót hagyták tendesen megszáradni.
Egyébként egy jó fényes zománc (pl. Mester, Gyémánt) jobban sárgul, mert több benne a polimer, a másik a normál, mert hamarabb mattul. Tehát vagy ez, vagy az. Azonban a sárgulásra rátesz a dohányzás is. 10 évente azonban érdemes újra mázolni az egészet, mert addig ha nem is sárgul be nagyon, tele lesz leverődésekkel, karcokkal - kivéve ha nagyon vigyáznak rá.
Magyarázatot, illetve megoldást nem tudok mondani, de alá tudom támasztani, hogy ez a probléma fennáll. Rengeteg munkát és energiát, és persze pénzt öltem én is bútorok ajtók felújításába, és nekem is sárgul. Novemberben festettem le konyhaszekrény ajtókat, és úgy néznek ki, mintha le lenne lakkozva. Úgyanígy jártam az ajtókkal, és átkent bútorlapokkal is. Nem kellett hozzá csupán 2-3 hónap. Polifarbe, és Trinát festéket is használtam, ahol kellett alapozót, és sajnos egyik sem jobb a másiknál.
Mi nem dohányzunk, nincs nyílt égésterű kazánunk és villanytűzhelyen főzünk, így a lentebbi magyarázatok sem állják meg a helyüket. Mérgemben már írtam a gyártónak is.
A domestoszos trükköt meg fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!