Házunkat külső szigeteléssel látom el. A két tűzfal szigetelését kezelt lambériával burkolom, de nem tudom eldönteni, hogy függőlegesen, vagy vízszintesen szereljem, mi a véleményetek?
Én tavaly szigeteltem. Nekem a tetőtérben vannak "kutyaól" formájú tetőablakok is. Eredetileg fával voltak leburkolva, de a szigeteléskor tetettem rá 2 centis XPS-t és Rabitz hálózva nemes vakolat került rá. Hosszú évekig elég volt a fát 3-4-5 évenként lazúrozni, de mostanában olyan erős az UV sugárzás, hogy az északi oldal kivételével 2 évenként kellett kezelni. A jó lazúrok ára meg nagyon meredeken emelkedett. Nagyon drága mulatság manapság egy szép kültéri fa burkolat.
Őszintén szólva én nem a víztől, hanem a napsugárzástól, az UV-től félteném. Ha a víztől félted, rakd függőlegesen, és UV védelmet is tartalmazó csónaklakkal kezeld.
De a fa burkolatot a hőszigetelésre csak akkor ajánlom, ha a jövőben is lesz elég pénzed a karbantartására, ápolására, 2-3 évenkénti átkenésére.
Nekem is nagyon tetszik, rendkívül mutatós, elegáns. A legszebb burkolat. Amíg ápolt és gondozott.
Debrecenben élek, és nagyon sajnálatos, hogy egyre több elhanyagolt, napégette, fakuló, máladozó festékű ereszt, oromzatot és egyéb külső faburkolatot látok. Akinek nincs elég pénze, sajnos nem képes ezek ápolására a mai festék árak mellett. És lepukkanva már nagyon csúnya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!