Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Házunkat külső szigeteléssel...

Házunkat külső szigeteléssel látom el. A két tűzfal szigetelését kezelt lambériával burkolom, de nem tudom eldönteni, hogy függőlegesen, vagy vízszintesen szereljem, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, és mindkét változatot lehet látni. A víztől tartok leginkább.

2014. ápr. 9. 09:05
 1/4 anonim ***** válasza:
minél hamarabb lefolyjon a víz rajta, minél kevésbé szívódjon bele. valamint télen sem kellene a jeges hónak olvadáskor lassan beszivárognia ha megül rajta.
2014. ápr. 9. 09:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a lambéria függőlegesen lambéria, vízszintesen olyan redőny jellege lenne.
2014. ápr. 9. 09:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Én tavaly szigeteltem. Nekem a tetőtérben vannak "kutyaól" formájú tetőablakok is. Eredetileg fával voltak leburkolva, de a szigeteléskor tetettem rá 2 centis XPS-t és Rabitz hálózva nemes vakolat került rá. Hosszú évekig elég volt a fát 3-4-5 évenként lazúrozni, de mostanában olyan erős az UV sugárzás, hogy az északi oldal kivételével 2 évenként kellett kezelni. A jó lazúrok ára meg nagyon meredeken emelkedett. Nagyon drága mulatság manapság egy szép kültéri fa burkolat.

Őszintén szólva én nem a víztől, hanem a napsugárzástól, az UV-től félteném. Ha a víztől félted, rakd függőlegesen, és UV védelmet is tartalmazó csónaklakkal kezeld.

De a fa burkolatot a hőszigetelésre csak akkor ajánlom, ha a jövőben is lesz elég pénzed a karbantartására, ápolására, 2-3 évenkénti átkenésére.

Nekem is nagyon tetszik, rendkívül mutatós, elegáns. A legszebb burkolat. Amíg ápolt és gondozott.

Debrecenben élek, és nagyon sajnálatos, hogy egyre több elhanyagolt, napégette, fakuló, máladozó festékű ereszt, oromzatot és egyéb külső faburkolatot látok. Akinek nincs elég pénze, sajnos nem képes ezek ápolására a mai festék árak mellett. És lepukkanva már nagyon csúnya.

2014. ápr. 9. 11:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos véleményeket. Igazából nem csak esztétikai okok miatt gondoltam lambériázni, hanem azt én egyedül létráról is meg tudom csinálni, a dryvitozásthoz pedig mindenképpen állványozni kellene. A 3 m alatti felületeket pedig a szomszédom 2 m-es állítható állványáról már le tudom szigetelni a hagyományos módon. Miután az erre szánt összeget nem tudom bővíteni, ezért született ez a megoldás. Még egyszer köszi!
2014. ápr. 10. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!