Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A parketta egy hálószobába jó?

A parketta egy hálószobába jó?

Figyelt kérdés
Anyáéknak azt mondtam,szeretnék parkettát a szobámba,mert az szép lenne, most szőnyegem van.Azt mondták,hogy az hideg, én meg mondtam,lenne rajta 1-2 szőnyeg.Nem tudom,mennyire nehéz takarítani,mármint sűrűbben kell,mint a szőnyeget? Jó lenne,ha valaki ebbe tudna íri.

2014. márc. 30. 20:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Igen. De nem a világ teteje a laminált, és a székgörgő is meg fog látszani rajta egy idő után.
2014. márc. 31. 16:41
 12/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én egyre jobban szeretnék parkettát,a kérdés,hogy anyáék akarják-e.Mivel nemsokára az ablakot kicseréljük,a falakat átfestjük,és akkor jó lenne a parketta is.Nagyon tetszene.
2014. márc. 31. 20:59
 13/26 anonim ***** válasza:
Készülj fel a várható penészmegjelenésre ott, ahol eddig még nyomokban sem tapasztaltál. Ez az ablakcsere miatt valószínűsíthető.
2014. márc. 31. 21:31
 14/26 anonim ***** válasza:
50%

Kíváncsi lennék, annak akinek penészedik a szobája és bogarak mászkálnak a laminált padlója alatt meg kopog... az mégis kivel kiviteleztette a házát/felújítását?

Mert a hiba abban keresendő.

Egyébként a kopogás alapvetően nagy mellélövés volt. A valódi parketta kopog és recseg, míg a laminált nem.

Bár én mindkettőért odavagyok.

2014. márc. 31. 23:01
 15/26 A kérdező kommentje:
Szóval,összességében melyik éri meg jobban? Ha mindkettő esztétikus?
2014. ápr. 1. 14:23
 16/26 anonim ***** válasza:

Igazából manapság a laminált, ha csak nem vagy valamiért belebolondulva a parkettába (ami persze érthető lenne, nincs annál otthonosabb érzés, mint amikor a régi falapok recsegnek az ember talpa alatt :))).

Okok:

- olcsóbb

- hosszabb távon marad sértetlen/jó minőségű, ha vigyázol rá (a fapadló hamarabb elöregszik sajnos, bár mint írtam, ez a szép benne...)

- könnyebb tisztítani, mert a valódi parkettánál általában vannak miliméteres lyukak a lefektetett lapok között, mert a fa, mint minden természetes anyag rugalmas, így hőre tágul, hidegre szűkül. Ezekben pedig megül a por pl.

2014. ápr. 1. 18:59
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :) Akkor inkább a laminált padló lenne a megfelelő.
2014. ápr. 1. 20:33
 18/26 anonim ***** válasza:

Anyádéknak van igaza, maradj a szőnyegpadlónál.

Sokkal egyszerűbb a lerakása, sőt rá lehet tenni az előzőre.

Dupla meleg lesz.

Ha normális minőségűt vesztek, akkor nem kopik el 20 év alatt sem.

(USA-ban a nagyforgalmú reptereken is padlószőnyeg van.)

2014. ápr. 3. 19:30
 19/26 anonim ***** válasza:
A padlószőnyeg csak úgy melegebb ha azon alszol. Én ezt nem feltételezem. Ha van kisgyerek aki a földön szeret játszani, akkor előnyös lehet, egyébként viszont nehezebb mikroszkópikus szinten tisztán tartani, és így rendkívül allergén dologgá válhat.
2014. ápr. 4. 08:18
 20/26 anonim ***** válasza:

Ki az a marha akki azt mondja hogy egy régi szőnyegre tegyél egy másikat???? Atkatenyészetnek zseniális.

Tetess akkor sima lamináltat, amíg ott laksz tökéletes lesz neked, aztán úgyis lelépsz.

2014. ápr. 4. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!