Kőműves munka vagy belsőépítészet?
Figyelt kérdés
Bp-en adott egy kb. 50m2-es igen rossz elosztású lakás. (Egybenyíló szoba, konyhából nyíló fürdő stb.) Élhető lakóteret szeretnék, nem vagyok kreatív, bár elképzelésem lenne. Kit keressek, aki kiscsodát tud varázsolni az adottságok ismeretében?2014. febr. 27. 11:56
1/5 anonim válasza:
Kőművest még ráér. Először egy lakberendezőt vagy jó ízléssel rendelkező, építőiparban dolgozó ismerőst keresnék. Előszöt át kell tervezni a lakóteret (gondolom régi, agyonosztogatott belvárosi lakás?), utána lehet a kőművestől ajánlatot kérni bontásra-építésre.
2/5 A kérdező kommentje:
Ok. Az első ami fontos lenne, hogy a 2 szoba ne egymásból nyíljon. Ezt - gondolom - a kőműves is meg tudja csinálni, hogy hol lehet falat bontani, ami nem főfal. De ha sikerül olyan tapasztalt kőműves mestert is találnom, aki a helyszínen látottakból rögtön több variációt is képes kihozni, akkor a belsőépítész díját meg tudnám spórolni. Vagy rosszul gondolom? Minden esetre egy elméleti-gyakorlati szakember kell! Köszönöm a választ, segítségemre volt.
2014. febr. 27. 14:02
3/5 anonim válasza:
Én azt gondolom, hogy ha már nekiállsz, akkor val.szeg nem annyi lenne munka, hogy a két szoba közötti falat bontsuk le, meg verjünk új ajtónyílást a falba. Át kellene gondolni a lehetőségeket. Én nem bíznám ezt egy kőművesre, de te tudod. Azért írtam egy ismerőst, mert vele egyszerűbben és olcsóbban át tudnátok nézni a lehetőségeket, mint egy belsőépítész megbízásával. Én a saját lakásomat heteken keresztül rajzoltam, ötleteltünk esténként, mit hogyan csináljunk.
4/5 A kérdező kommentje:
De jó neked, hogy túl vagy rajta, irigykedem :) Akkor hétvégén mérek, méricskélek, körbe kérdezősködöm...... és gyűjtök még! Köszi megint.
2014. febr. 27. 15:15
5/5 anonim válasza:
Ha már méricskélsz, rajzolj is egy alaprajzot, amin jelölöd a falak vastagságát is. Alapvetően a 15 cm-nél vastagabb falak szentek, a vékonyabbak nem. A szent falba bárhol lehet nyílást kialakítani, a vékonyabbal meg azt csináltok, amit akartok. Aztán lehet ötletelni, a mester majd jól megmondja, hogy mennyibe fog kerülni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!