Laminált padlót fel lehet-e szedni, hogy ne sérüljön, és alá mit tudtok javasolni, hogy ne legyen hideg sugárzása az alatta levő betonnak? A betont nem szeretnénk fölverni, Tekercses parafára gondoltunk. Tudnátok valami jó megoldást erre?
Második vagyok. A linkelt oldalon megtalálható az a fajta szigetelő is, amit mi használtunk (ECO-MAX néven). Mi lapokban vettük anno a Diegoban, baromira könnyen kezelhető, én nőként szabtam és terítgettem le, ahogy a párom haladt a laminált lapok lerakásával.
Fel lehet szedni simán, viszont csak óvatosan, mert ha jól össze lett ütve, akkor nem biztos, hogy könnyű menet lesz sérülés nélkül megoldani.
Köszi szépen! Akkor végül is ez nektek bevált. 5 mm így kevésnek tűnik nekem, de lehet hogy nem az. Annyira nem vagyok ebben járatos, hogy milyen méret a jó. A parafa tekercs amit linkeltél, az vékonyabb, de nem tudom mennyire jó? Mert lehet hogy attól hogy vékonyabb mint a polisztirol, melegebb érzetet adna. De így ezt nem lehet tudni. Legszívesebben több cm-t tennék, annyira jön föl derékig a hideg, h elképesztő.
Esetleg az első kommoló ha tudna linkelni, az is jó lenne.
Kösz szépen második!
:)
kell lépésálló hungarocell, arra a tükörfólia és arra a laminált padló. a hungarocellt esetleg le is lehetne ragasztani a betonra
a padlószint emelkedni fog, ajtót le kell vágni
az is lehet, hogy a hideg sugárzás valami huzat miatt van, hogy a lakás nem légzárt. pince padlás feljáró stb helyeken szokott szökni a meleg, egyéb réseken.
5-ös vagyok.
A legtöbb helyen sajnos az 5 mm sem fér el, hozzánk is csak éppen. Az étkezőből nyílik a nappalink egy nagy, kétszárnyas ajtóval. Hülyén nézne ki, ha a küszöb ferdén állna, avagy a padló 1-2 centivel magasabban lenne a nappaliban, mint az étkezőben. Az ajtó szárnyaiból így is kellett levágnunk.
Meleg semmitől nem lesz a padló, bármilyen vastagságú lapokat raksz alá szerintem és bármit. Ha ez annyira igény, akkor érdemes valamilyen olcsó és egyszerű fűtőszálas megoldást találni. Én nem közlekedek mezitláb a házban, pont az általad leírtak miatt, de a laminált lapok és a metlaki között érezni a különbséget hűvösségben. Hogy ez csak az anyag miatt van, vagy ennyit számítanak a szigetelő lapok, azt nem tudom megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!