Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyire kivitelezhető ötlet...

Mennyire kivitelezhető ötlet a wc és a mosógép hidroforra kötése?

Figyelt kérdés

Úgy értem pl, hogy annyi csatorna díjat fizetünk amennyi vizet használunk, így meg azért jócskán lecsökkenne a vezetékes víz használata.

Vagy bármi más tényező ami miatt inkább hanyagolni kéne?

2014. febr. 7. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Meglehet oldani a wc-nél gond nélkül, de azért a mosógéphez érdemes lenne szerintem egy vízszűrőt berakni ami megszűri a homok szemcséket.

Ilyenre gondoltam:

[link]

Nem egy nagy összeg 4000Ft körül van a szűrőház a cserélhető betét 700ft körül.

2014. febr. 7. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha technikailag(gondolok itt a csövezésre) meg tudod oldani, akkor okos gondolat és megvalósítható.

Arra kell figyelni, hogy teljesen külön csövezés kell, ne találkozzon a hálózati vízzel a hidroforé. Akkor nem köthetnek bele.

De azért nem kell reklámozni, még a szomszédok felé sem!

2014. febr. 7. 13:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Semmiképpen :) Gondolom vízszerelő meg tudja oldani, úgyis cserélni kell minden csövet.
2014. febr. 7. 14:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk így van :-)

Nincs felénk vezetékes víz és teljesen tökéletes a fúrt kút vize.Nyomás is jó,tiszta minden,nem kell sűrűn takarítani a kádat sem,nem is vasas.Nincs szűrőnk,ide nem kellett.

A jó kútfúró nem olcsó,de nekünk 4 év alatt teljesen vissza jött az ára(a vezetékest közel 1 millióért kötötték volna be)

Nekünk 80 méter mélyen van a kút,ott már tökéletes a víz minősége,iható,bevizsgáltattuk.Alföldön lakunk,homokrész,nincs a környéken műtrágyázás meg semmi.

Sokban függ attól,hogy hol laktok,hogy milyen mélyen van normális víz.De a kútfúró tudni fogja :-)

2014. febr. 7. 18:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekünk évek óta így van, én csináltam meg. Jó hidrofort kell venni, azon van normális szűrő (az enyém Gardena). Csináltam egy külön aknát (beton) a kút mellé a földbe, télen is gond nélkül üzemel. Arra oda kell figyelni, hogy el legyen vezetve a vezetékes víz is az aknába, leszakaszolva, hogy egyszerűen csapok átállításával megtáplálható legyen vezetékes vízzel a hidroforos vezetéked, ha esetleg az elromlik, így nem marad a WC-d soha víz nélkül. Egy valamire való "vizes" szaki meg tudja csinálni. Nekem a WC, mosógép, kerti csap üzemel róla. Jelentős megtakarítás, pl. egy mosás kb. 40-50l víz, egy ember WC használata kb. napi 20l. Ezt vetítsd le éves szintre, az áramfogyasztása ehhez képest elenyésző, főleg, ha kocsit is mosol, vagy kertet locsolsz. A régi kutat érdemes a projekt előtt kitisztíttatni.
2014. febr. 14. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!