Szétnyílt a tapétám az illesztések mentén. Hogy tudom javítani?
Igaz, két éve van fent, és azóta kályhával fűtök. Több helyen az illesztéseknél felvált a tapéta.
Vettem extra erős tapétaragasztót, mivel a sima tapétaragasztó a korábbi felületet nem jól ragasztja - állítólag.
De
Olyan kemény és sérülékeny a felnyílt részeknél, hogy nem tudom, mit csináljak.
Előtte egy lapos vizes ecsettel óvatosan áztatgassam meg, majd késsel nyissam szét az illesztéseknél és úgy a ragasztót?
Szia!!Ecsettel áztatsd meg a felvált felületet úgy, hogy a mögötte a fal is nedves legyen,ezzel a száradt ragasztót felfrissíted ami anno a tapétára fel lett hordva,de nem kell alá kenni semmit mert így ugyan úgy vissza ragad !!Én a sógornőmnél 8-10 m2
nyí tapétát hoztam rendbe !Sokszor festették és egyre több helyen kezdett felhólyagosodni a tedy hengerrel mikor festettem akkor a festékkel jól feláztattam majd a tedyvel gyönyörűen vissza tudtam simítani,azóta is tökéletes !!
Az újra feláztatás gondolata nekem is eszembe jutott.
De a boltban azt mondták, nem jó a hagyományos tapéta ragasztó, mert az már nem ragad vissza, ezért vettem jó drága Hengel Metylan spezial extra erős ragasztót.
Azt hiszem kísérletezgetnem kell :)
szted miért mondták, hogy azzal nem ragad vissza? :D hogy megvedd a spezialt.
amúgy meg elég ha bekenegeted valamivel a levált részek alá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!