Kültéri lámpa rögzítése hőszigetelésre?
figy, egyszerűen nem értem a kérdést ...
milyen speciális eszközre gondolsz egy lámpaszereléshez? vagy mire gondoltál?
2013. dec. 27. 09:02
2/15 A kérdező kommentje:
Szia, találtam a neten speciális dübeleket pont ilyen helyzetekre:
[link]
Kérdés az, hogy megéri-e ezt megvenni, valóban tartós-e vagy esetleg valaki, aki jártas ebben, annak van-e jól bevált módszere a lámpák rögzítésére?
3/15 A kérdező kommentje:
Érthetőség kedvéért: a kültéri lámpákat szeretném felrögzíteni a 8 cm-es hőszigetelésre. Ehhez szeretnék ötleteket, tapasztalatokat kérni, hogy mégis hogyan érdemes nekiállni. A vezetékek még a hőszigetelés előtt el lettek helyezve, így azzal nem kell foglalkozni, csak a lámpák rögzítése a cél.
Normális mester meghagyja a felfogatást,nem dolgozza el ! Ha bedolgozták akkor nem biztos,hogy megtalálod az előző furatokat. Ha felrakod a lámpát ,a furatok mutatják a helyet,hogy kb ott volt az előző furat. Csak a felfogató csavarokat szokták kicserélni ,a szigetelés vastagságával hosszabbra. Ha nincs meg az előző dűbel,akkor fúrsz újat,de a fal síkjáig üsd be.
2013. dec. 27. 09:28
lehet ilyesmit kapni, [link] a szigetelésre kizárólag könnyű dolgok rögzíthetőek vele mint PL.egy mozgásérzékelő.
kültéri lámpának illik kihagyni a helyét, vagy a szigetelésen túl a falba nyúló tiplivel rögzítesz egy alapot, és erre teszed a lámpát.ez is jó, és nem marad hőhíd sem.
2013. dec. 27. 10:27
5 vagyok, ezek lennének a speciális szerelvények, de szigeteléskor kell őket beszerelni, vagy most kivágod és felszereled, EPS-el visszatömíted.
[link]
2013. dec. 27. 10:33
Én egyszerűen olyan hosszú tiplivel raknám föl, aminek a vége már a falban van. Tehát olyan 120mm hosszú tiplinek, csavarnak jónak kell lennie.
2013. dec. 27. 15:50
8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, nagyon hasznosak voltak. Eddig nem volt kültéri lámpa, ezért a helyét nem tudtuk elhagyni, igaz gondolhattunk volna rá, de a nagy rohanásban kimaradt. Igyekeztünk mielőbb befejezni a legfontosabb felújításokat (egy '60-as években épült tipikus sátortetős ház), hogy mielőbb beköltözhessünk, mivel az albérletnél lejárt a szerződés és a tulaja be akart költözni. Egy-két hónap miatt pedig nem szerettünk volna még egyszer feleslegesen költözni. A kültéri lámpák ötlete még az elektromos hálózat teljes felújításakor merült fel, azért lett csak bevezetékelve.
Ne bonyolítsd túl.Ha nem 40 kg-os öntöttvas, akkor a 7es válasz a nyerő a hosszú tiplivel,a tiplit csak az EPS sikjáig üsd be,ne a tégláig.
2013. dec. 28. 19:48
Minden fajta dűbel,tipli,stb.Akkor áll a helyén 100%-on ,ha teljes terjedelmében a helyén van !!!!Ahogyan a gyártók megtervezték. Nem pedig xy gondolatai ,elképzelései szerint,pl:5-8cm kilóg a szilárd rögzítési pontból. "AS" szabvány szerint / ahogy sikerül / !
2014. jan. 1. 09:37
Kapcsolódó kérdések: