Kell engedély valamelyik ablakcseréhez?
Az eredeti szélességet lefelé lehet hosszabítani? Kicsinek gondolom, igaz ÉNY ra néz, de jön be valamennyi fény délután.
Az áthidalónál / eredetinél szélesebb nem lehet ez logikus.
45 cm széles X 55 cm magas a kiszemelt ablak. Gondolom legalább 65 cm az áthidaló.
Másik padlástéri ablak lenne. Utcafrontra néz, kilépőt szeretnénk oda. Ott se lenne szélesebb. 185 cm magasan van az áthidaló padlástér aljától, régi ablak 85 cm széles. Ez kifejezetten rossz. Utóbbira azt sejtem : engedély kell. ( zártkert ez. a tokok teljes méretét írtam. nem találtam hasonló kérdést, ezért kérdezem ).
Köszönöm a választ.
Az ÉNY - iba biztos voltam hogy nem kell. A kilépősbe nem, azért kérdeztem így.
Erkélyt akarna a férjem. Jó lenne ahogy akarja, csak részben. Mert a beton szerintem télen vezetné a hideget, de azt nagyon.
Szerintem kilépő is elég lenne, ez a terv még képlékeny. Lehetőségek tárháza van még. ( csak lóvé legyen )
Ha nem védett jellegű az épület,akkor lehet rajt változtatni
engedély nélkül is .
Nem ismerem arrafelé a szokásokat, de ÁLTALÁBAN a HÉSZ úgy szokott rendelkezni, hogy a homlokzaton elhelyezkedő nyílászárók méretét és elhelyezkedését nem változtathatod meg engedély nélkül. Bővebb információt az önkormányzat ad.
A bírságot is ő szabja ki, ha mégis kellett volna, tehát valszeg kifizetődőbb őket kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!