Két komponensű autófesték lehet puha?
Fényezővel festettem le egy simson tankot, két napja hoztam el, és elvileg a festőnél száradt még 5 napot, de én mégis puhának, gyengének érzem a bevonatot, a körmöm simán bele tudom nyomni, minden kis érintésre pl csavarhúzó hozzáér stb
apró hibák keletkeznek rajta, ez elvileg autófesték mégis ennyire sérülékeny?
vagy még keményebb lesz?
Szerintem rossz volt a keményítő (vagy nem is használt).
A két komponensű festékek nagyon hamar száradnak (a festék és a keményítő összeköt). Az én autóm is ilyen festékkel van festve. Még a nyáron egy pár kisebb sérülést javítottam ki a karosszérián, gondoltam ezért nem veszek keményítőt, csak festékkel dolgoztam. Nyári meleg, alacsony páratartalom, és mégis napokig száradt, és ha rátettem a kezem még akkor is tapadt egy kicsit.
Amikor pedig pár éve le kellett festeni a két első szárnyat, és a festő valóban mindkét komponenst használta, festés után fél órával szinte meg volt száradva a festék, pedig tél volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!