Segítség kellene! Kismamák, ki milyen festékkel festett? Milyet vegyünk? Árat is ha lehet, csak kb tudjam mennyibe kerül. (olcsó kellene és ezek a bababarát festékek nagyon drágák, van más esetleg ami nem ártalmas annyira? ) 35 hetes kismama vagyok.
A festést férjem csinálja,nyitott ajtó/ablakok mellett én próbálok majd nem a közelben lenni nappal addig se szívjam be a dolgokat. A festés napjaira nem tudok elmenni sehova, tehát a frissen festett szobában kell aludnom, mert 1 szobában lakunk egy szállón sajnos még egy ideig...
Köszi előre is!
Ha ügyelni szeretnél arra, hogy semmi káros ne kerüljön a babád szervezetébe, akkor bizony meg kell venni a bababarát, dög drága festéket...Én sima diszperzitet vettem, azzal festettem ki, és dekoráltam a babám kis sarkát, mivel mi is egy szobában lakunk. Nem más csinálta, hanem én! Az a lényeg, hogy rendesen szellőzzön a szoba, míg készíted, meg persze, míg szárad. 35 hetesen készítettem a falat, 37. hét első napján már szültem :D Ha szellőztetsz közben, semmi bajod nem lesz, illetve száradás után a babádnak sem lesz baja a sima falfestéktől sem. Ha már nagyobb lesz, és nyálazza, eszi a falat, akkor talán oldódhat ki belőle olyan dolog...de ahogy írod, addigra talán már nem is lesztek az aktuális helyen. Az enyém pl mindent a szájába vesz szó szerint, de a falat nem eszi azért :) Csak simogatja, és nevet a figurákra!
1 éves anyukája
3-as vagyok. Én tanultam is ezt a szakmát, a "mai világban" biztosan nem festenék ki mésszel, nem meszelnék! Nem ok nélkül kell mindenféle védő felszerelés a meszeléshez, szét égeti a bőröd, felszálló gőzök a szemed, stb. És ha a festésnél ilyen hatásai vannak, akkor én bizony gyerekszobába semmi pénzért nem használnám! Arról nem is beszélve, ha nem jó valami miatt a kötőanyagod, akkor száradás után pereg le a falról! Szívod be a meszes port, ami a tüdőbe kerülve megint csak égési sérüléseket is okozhat...Amúgy megvan ennek is a helye: pl, helyesen használva régen így készítették a freskó-kat, és maradtak meg több száz év múlva is,mivel száradás után, ha jól dolgozol egy halványvékony mészkő-réteg keletkezik a felületeden, ami megvédi a káros hatásoktól. Én biztosan nem szeretném, hogy ezt a mészkőt nyalogassa a gyerekem a gyerekszobában!
A diszperzit sima műanyag kötőanyagú, nagyobb behatás kell ahhoz, hogy feloldódjon, kioldódjon...De ha biztosra akar menni a kérdező, akkor megveszi a bababarát festéket, ahogy ezt már írtam is. Nem tudom,miért kellett ezért lepontozni.
Én biztos hogy senkit nem pontoztam le, miért tenném...
Mésszel tuti nem festünk, a bababarát festék meg túl drága ahhoz hogy ezzel fessük ki a szobát ahonnan nemsokára ugyis elmegyünk... ezért még mindig keresem az ettől olcsóbb és kevésbé ártalmas megoldást, ha valaki tud még valamit kérem írjon ! Köszi.
Megpróbálom majd előkeresni, de járatjuk az egyik otthonteremtő magazint és azt hiszem egy tavalyiban volt valami a bababarát festékekről, hogy nem minden az aminek látszik, és sokra csak rá van írva. Szóval nem biztos, hogy sokra megy azzal, ha levesz extra drágán valami bababarátot a polcról, amire rá van írva.
Egyébként pár hónap múlva elköltöznek, nem fogja nyalogatni a gyerek a falat. Mondjuk a mésszel én sem szarakodnék, meg az aztán kibäszás azokkal is, akik a későbbiekben diszperzittel festenének.
Amennyire nem akartunk mésszel festeni annál jobban sikerült, de végül nem bántuk meg.
A választás : Fresco Beltéri Mészfesték-re "természetes higiénia" esett, az eladó mondta hogy teljesen egészséges,légáteresztő nem kell félni tőle.
Festés közbe még szaga is alig volt,hamar kiszáradt,és még szép is lett a színezőfestékkel ,úgyhogy semmi gond, probléma megoldva. Köszi mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!