Hogyan működik a fűtésrendszer átmosás?
Én magam részéről ott kezdeném,hogy a szivattyút megpróbáltam volna életre kelteni .Ha nincs leégve ,akkor csak meg kell mozdítani,a lapátjához ülepedett szennyeződés foghatja . Ha fel van töltve a rendszer ,kis idő múltán ez fel is ázik.Vill,szerelő ezt a helyszínen kiméri .Savazni csak a kazánt szokták,ha elvízkövesedik .
A radiátorokat mind le kell szerelni,és hálózati vizzel nyomás alatt átmosni . Mert a bent lévő piszoknak ki is kell jönni valahol .Attól ha vegyszeres vizet járatnék benn
még nem jutnék előbbre,inkább mindig hibát okoznék magamnak a későbbiekben ..A sok feloldott szennyeződés,rendre eltömítené a kazán előtti szűrőt. Nem győzném tisztittatni A víz áramlását még el is zárhatná .
A radiátorokban csak akkor van gyors hatásos víz áramlás,ami magával sodorja a szennyeződést is,ha egyenként a hálózatra van csatlakoztatva.Egyenként akár
tísztitó szerrel is fel lehet tölteni,megmozgatni,oldja le a szennyeződést,majd a bent lévő vizet felfogni,hagyni leülepedni,és mehet a másikba .Különben az Isten vegyszeres vize sem lenne elég .
Ilyen kis kazánoknál,amivel lakást fűtünk hőcseréről nem is beszélhetünk ,mert nincs is .Itt az előállított melegvíz,közvetlen kijut a fűtési rendszerbe .
Hőcserélőnél az előállított meleg,forró vízet,vagy gőzt egy távolabbi helyre nyomatom,és a hőcserélőn keresztül egy másik fűtési rendszer fűtési vízét melegítem vele .
Az én javaslatom az lenne,radiátorokat leszedni,kimosni,
A kazán előtti szűrőt kitísztitani,és hanem indul a szivattyú,azt kicserélni.Ha elindulna szivattyú,a kazán előtti szűrőt kivenni,ez a visszatérő vezetékben van, és ez azonnal képet is ad a rendszer tisztaságáról .Ha ez
a szűrő aránylag tiszta így is ,akkor a rendszer is az
Logikus .Felesleges mindent megbontani .Mindenképp ezt kell először megnézni .
Kizárt dolognak tartom,hogy szívattyú hiba miatt nem lehetne feltölteni. A hálózatban kb 3.5-4 bár is van,ami annyit jelent,35-40 m magasra kell a víznek felmenni .
A feltöltést legjobb mindig a visszatérőn csinálni,mert így a víz maga előtt nyomja a levegőt.Ha automata légtelenitó van ,azonnal légteleniti is magát a rendszer.
Ha légtelenitő szelepet kézzel kell kinyitni,akkor azt kicsit megnyitni,vödröt alá .A víz megjelenése ,jelzi hogy már tele a rendszer.Ilyenkor még levegőt is köpköd .
A feltöltés után kell a szivattyút elindítani,és a víz már kidolgozza a bent maradt levegő buborékokat .Ha minden rendben van,az nyomás be kell állitani,rászámítani
a fűtésnél ez fokozódik is .Fűtés elindításakor a radiátorok végét kell megnézni,ha azok melegszenek,akkor
akkor üzemel a fűtés .
Nekünk egy spéci géppel nyomatták át a vegyszert majd a védőfolxadékot a rendszeren. Fél nap volt kb az egész. Azóta villámgyorsan melegszenek fel a radiátorok.
Mi kuponos akcióban vettük de itt a honlapjuk:
Www.szyla.hu szerintem lehet alkudni is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!