Smitwesson kérdése:
Gázkazánom mellé szeretnék vegyes tüzelésű kazánt betenni. Kell ehhez valamilyen engedély?
Figyelt kérdés
Az tudom, hogy külön kémény kell, de valahol be kell jelenteni? Lehet egy helységben a két kazán?2013. szept. 11. 20:19
1/6 anonim válasza:
A kéményre használatba vételi engedély, amit a kéményseprő ad ki. Lehet egy helységben két kazán.
2/6 anonim válasza:
Lehet egy helyen. A legtöbb helyen így van.
3/6 anonim válasza:
Úgy tudom hogy ha szigorúan néznék akkor nem lehetne egy helyen a kettő.Pár éve építkeztem akkor mondták.De én nem raktam gázkazánt.Természetesen kell engedély mert mindenre kell de ha nem akarsz felesleges idegeskedést és felesleges pénzkidobást húzass fel téglából egy normális kéményt szereltess be egy vegyes kazánt és kész.
4/6 anonim válasza:
Nem kell kéményseprő hozzá, kell a kémény egy fűtés szerelő és kész. Rakasd be nyugodtan, lehet egy helységbe is semmi baja nem lesz a gáznak tőle. Az biztos, hogy olcsóbban kifűtöd a lakásod, mint gázzal :)
5/6 A kérdező kommentje:
kössz mindekinek
2013. szept. 12. 21:11
6/6 emir72 válasza:
Engedély nem kell.
Viszont a külső levegő bevezetésnek megoldottnak kell lennie - egyébként ki fog aludni a tűz, vagy a tökéletlen égés miatt szén-monoxiddal telítődhet a kazánházad!
Ne a szerelőt kérdezd, az ilyesmivel ők nem szoktak foglalkozni (tisztelet a kevéske kivételnek), kérd ki inkább egy épületgépész véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!