38-as téglafal+5cm nikecel szigetelésre érdemes rá rakni még 5cm szigetelést vagy vastagabbat? Mennyi idő alatt hozza be az árát?
Min. 10 cm kellene .A biztosan jó a 12 cm .
Ha hosszú életű leszel,akkor még megéred hogy megtérül .
léteznek kalkulátorok, próbálkozzál velük. érdemes a vastagságot növelni, mert az energiaárak növekednek.
Nekem azt mondta egy szakember, hogy azért nem ajánlják, mert a hőszigetelő nyíró szilárdságát csak egy réteg burkolatra szavatolják.
Megjegyzem, hogy mivel a klinker lapkaburkolatot elbírja, ezért én nem aggódnék a nyírószilárdság miatt. Persze megfelelő mennyiségű dübel szükséges.
Sokkal kritikusabb szerintem a jelenlegi poros felület, vagy a por és víztaszító szilikonos bevonat tapadóképessége.
Megfelelő alapozó rétegen sok múlhat.
Tömör tégla gondolom. Vékony hőszigeteléssel azért nem érdemes bajlódni, mert a járulékos költségek változatlanok. Állványozni úgyis kell, a mesterembereket fizetni kell, a háló és a színezővakolat is ugyanannyi.
Ha már nekigyürkőzik az ember, adja meg a módját. Ne pont a hőszigetelésen spóroljon.
A hőszigetelés nem igényel karbantartást, nem igényel segédenergiát, mint a napkollektor, vagy a szélturbina.
Amíg le nem bontod a házat a hőszigetelés neked megtakarítást hoz, és javítja a komfort érzetedet.
Én a passzívházra jellemző "A" energiaosztályú falat céloztam meg.
12 cm-t raktam az Porotherm NF téglára.
Ez azért előnyös, mert egy 6 kW os kandallóval lazán befűtöm a 90 m2 lakóterületet.
Mínusz tíz foknál már naponta fél órára meglangyosítom a fürdőszoba radiátorát is. Hőmérsékletek: nappali 20-25 C, hálószoba: 18-22 C
Érdekességképpen mondom, hogy télen a hálószobánk reggel melegebb, mint este, pedig éjszakára bezárjuk az ajtót. Úgy fűtjük, hogy nappal kinyitjuk az ajtaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!