Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 38-as téglafal+5cm nikecel...

38-as téglafal+5cm nikecel szigetelésre érdemes rá rakni még 5cm szigetelést vagy vastagabbat? Mennyi idő alatt hozza be az árát?

Figyelt kérdés

2013. aug. 27. 20:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Min. 10 cm kellene .A biztosan jó a 12 cm .

Ha hosszú életű leszel,akkor még megéred hogy megtérül .

2013. aug. 27. 20:34
 2/7 anonim ***** válasza:
5cm nem valami sok , én még felrakatnák még egy 8-10cm-es hu
2013. aug. 27. 20:38
 3/7 A kérdező kommentje:
az 5cm-re még 10,12cm kellene?
2013. aug. 27. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:
* hungarocellt. Az árát, hogy mikor hozza vissza az sok mindentől függ, de 4-8 év körül vissza jöhet az ára.
2013. aug. 27. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:

léteznek kalkulátorok, próbálkozzál velük. érdemes a vastagságot növelni, mert az energiaárak növekednek.

[link]

2013. aug. 27. 20:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a 2 rétegű nikcell nem valami biztonságos, de nincs gyakorlati tapasztalatom, mert csak 1 rétegű volt a praxisomban.
2013. aug. 27. 22:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta egy szakember, hogy azért nem ajánlják, mert a hőszigetelő nyíró szilárdságát csak egy réteg burkolatra szavatolják.

Megjegyzem, hogy mivel a klinker lapkaburkolatot elbírja, ezért én nem aggódnék a nyírószilárdság miatt. Persze megfelelő mennyiségű dübel szükséges.

Sokkal kritikusabb szerintem a jelenlegi poros felület, vagy a por és víztaszító szilikonos bevonat tapadóképessége.

Megfelelő alapozó rétegen sok múlhat.

Tömör tégla gondolom. Vékony hőszigeteléssel azért nem érdemes bajlódni, mert a járulékos költségek változatlanok. Állványozni úgyis kell, a mesterembereket fizetni kell, a háló és a színezővakolat is ugyanannyi.

Ha már nekigyürkőzik az ember, adja meg a módját. Ne pont a hőszigetelésen spóroljon.

A hőszigetelés nem igényel karbantartást, nem igényel segédenergiát, mint a napkollektor, vagy a szélturbina.

Amíg le nem bontod a házat a hőszigetelés neked megtakarítást hoz, és javítja a komfort érzetedet.

Én a passzívházra jellemző "A" energiaosztályú falat céloztam meg.

12 cm-t raktam az Porotherm NF téglára.

Ez azért előnyös, mert egy 6 kW os kandallóval lazán befűtöm a 90 m2 lakóterületet.

Mínusz tíz foknál már naponta fél órára meglangyosítom a fürdőszoba radiátorát is. Hőmérsékletek: nappali 20-25 C, hálószoba: 18-22 C

Érdekességképpen mondom, hogy télen a hálószobánk reggel melegebb, mint este, pedig éjszakára bezárjuk az ajtót. Úgy fűtjük, hogy nappal kinyitjuk az ajtaját.

2013. aug. 28. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!