Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Polifarbe platinum tapasztalat...

Polifarbe platinum tapasztalatok? Többi lent!

Figyelt kérdés
Adott egy hófehérre festett falú szoba, kiszámoltam, hogy ha kivonom az ablakokat, ajtókat, plafont, akkor a festendő felület 62 nm2. Namost az 5 literes polifarbe dobozára az van írva, hogy 100 nm2. szerintetek elég? 1, vagy 2 rétegre írja? tudom jól, hogy kell belőle 2 réteg, azért kérdezem, hogy vajon az 5 literes elég?
2013. aug. 9. 15:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
ja, ugy?! dehát miért? az már a doboz szerinti majdnem 4 rétegnek felel meg.. nem túlzás egy cseppet?
2013. aug. 10. 00:31
 12/19 A kérdező kommentje:
és ha előtte használok mélyalapozót?
2013. aug. 10. 00:39
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom , alapozót én nem használtam , lehet , hogy az csökkenti a mennyiséget.

De az alapozót is ki kell fizetned.

Egyébként a színek nagyon szépek.

2013. aug. 10. 09:09
 14/19 anonim ***** válasza:

A mélyalapozós fal kevésbé fog szívni, ergo kevésbé fog takarni az általad kívánt 1 rétegben mert nagy túlzással olyan mintha üvegre festenél. De mint írtad, szép a régi állapota, akkor elmegy 1 rétegből, főleg ha a mélyalapozóba teszel 30% festéket. De így 2x fogsz dolgozni. Mint a többiek írták ne hígítsd agyonra és ne originált sűrűvel kend. Ezt érzésből kell csinálni, nem úgy, hogy ennyire kell elégnek lennie, mert eljutsz a feléig és akkor jössz rá, hogy hoppá: most vagy nagyon behígítom vagy lemegyek a boltba és veszek még 3 litert. De jaj, vasárnap van, zárva a festékbolt! Menjek máshova ahol mást kapok? Ha színesbe nyomod, akár el is üthet, mert a gépi keverés sem mindig tökéletes. Legalábbis egy vásottszemű észreveszi. Fehérnél nincs gond.

Alapból ezért is festünk mindig 2 rétegben, így meg lehet saccolni a második réteghez szükséges mennyiséget szinte literre pontosan, illetve lehet apró módosításokat végezni a színeken. És ha marad 1 liter, akkor meg jó lesz javítószínnek ha agyerek összekeni vagy megkarcolódik, bekoszolódik valahol. Nagyon kellemetlen évekig nézni egy-egy foltot a következő festésig csakmert nincs már szín ara tenyérnyi hibára. Hiába romlik meg (megposhad benne a víz) a vízzel hígított anyag fél éven belül, a színe még alkalmas.

Ha csak 1 rétegben akarsz festeni, akkor még nem is indokolt a festés. Majd ha a radiátor felett picit bekoszolódik, akkor máshol is elég poros csak nem látszik, mert hozzászokott a szemed. Akkor viszont 2 réteg kell.

2013. aug. 10. 10:41
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként eleve diszpeziós festékkel festett falat már nem kell mélyalapozózni.
2013. aug. 10. 10:43
 16/19 A kérdező kommentje:
rendben, kösz, akkor nem alapozom le, hanem 10 liter festéket veszek, biztos ami biztos. óriási ez a szoba:D napraforgó színű lesz.
2013. aug. 10. 14:11
 17/19 anonim válasza:
Én nő létemre ügyesen megcsináltam az első festésemet sőt még a tapétát is feltettem ,szerintem nem könnyű elrontani. Egy fehér alapra ami nem hibás jó lesz dolgozni . Sok sikert hozzá.
2014. aug. 11. 10:43
 18/19 anonim válasza:
Én fűrészporos tapétára festettem nárcisz színűt. Előzőleg fehér volt a tapéta. Úgy számoltuk, hogy 87 m2-es területet kell lefesteni. Vettünk egy 5 literest gondolva, hogy elég lesz (100 m2). Egy rétegben festettem. Az 5 literes nem volt elég. Plusz 1-literes kellett még, egyébként szép élénk színe lett, nem halvány. Szerintem nem érdemes mást megkérni, ha van rá időd, nem egy ördöngösség. Tapétázásért és festésért már nem fizetek SENKINEK!
2017. okt. 6. 09:51
 19/19 anonim válasza:

JUPOL Classic Beltéri falfesték 5.9 m2/liter

Héra belső falfesték 9 m2/liter

DISZPERZIT Belső falfesték 9 m2/liter

Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték 15-20 m2/l

Kicsit elgondolkodtató a platinum fedőképessége, nem? Hupilila színű falat hupilila színű festékkel kenek, akkor a festéket ezerszeresére higítva elegendő egy csepp festék a többi víz és mindent eltakar. Nem? Kár, hogy csak 5-10%-ban higítható (elvileg). Egy rétegben takar, kétszer-háromszor annyiba kerül mint bármely más falfesték színezve, de hopp, nem lett elég, vennem kell mégegyet, így már négyszer-hatszor annyiba kerül mint bármelyik más falfesték. "Én már SOHA nem fizetek a festésért senkinek" Ha felhólyagosodik, jó az úgy, ha a henger letépi, jó az úgy, ha a beázás sárga foltja átüt, jó az úgy, ha a cigaretta lerakódott füstje átüt, jó az úgy, ha az alkoholos filc vagy zsírkréta amit a kisgyerkőc felkent a falra átüt, jó az úgy. Nem kell szakember erre a világra. Nem kell szakmát oktatni az iskolákban. Nem kell az adót csökkenteni mert senki nem fizet adót. Festeni mindenki tud, csak kenyni kell. Nem?

2017. okt. 8. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!