Hánytól számít csendháborításnak a lakásfelújítás? (fúrás, kopogás stb)
Van erre vonatkozóan törvény amit valaki be tudna másolni nekem? Én még nem találtam.
Előre is köszönöm.
nincs leírva,
de,a felújítással járó zajokat köteles minden szomszéd eltűrni,ha tetszik neki -ha nem,
Hűű hát ezt a mienk nem tudja :D
ordibált verte az ajtót pedig kb fél 7 volt, már inkább az ő kirohanása volt a csendháborítás nem a mi fúrásunk
8 előtt 11 után nem nagyon tolerálják a szomszédok, akármi a törvény :)
Csendháborítás egyébként nem csak éjjel lehet. Egy adott szintet meghaladva napközben is annak számít.
Erre nincs szabály ,de reggel 7 előtt,meg este 6-7 után már nem illik nagyon zajos tevékenységet végezni .Szervezzétek úgy a munkákat,mennél kevesebb embert zavarjon ez .Az indokolatlan zajkeltés időfüggetlen .
A nap minden órájában büntetendő már .
"pedig kb fél 7 volt"
Szerintem csak trollkodsz.
Ha nem, akkor remélem, legközelebb rádhívja a rendőrséget és fizethetsz.
Vagy... 18:30-ról beszélsz? Mert akkor nem szóltam.
Mondjuk általában 8-18 között lehet felújítani, de azért az nem vészes annyira, hogy nagyon szólni kelljen érte, ha nem rendszeres.
Ha hajnalban fúrtál, akkor érvényes az előző kommentem. De akkor nagyon :)
"A szomszédjogi szabályokat a Polgári Törvénykönyvünk határozza meg, mely általánosságban úgy rendelkezik, hogy a tulajdonos köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen szomszédjait szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné. A jogszabály nem határozza tehát meg a zavaró tevékenység mértékét, illetve időkorlátot sem határoz meg annak gyakorlására. Abból tehát nem derül ki, hogy mikor valósul meg ténylegesen csendháborítás. Tekintettel arra, hogy a törvény keretei ennyire tágak, a szabályok szigorítása az önkormányzatok és a társasházak szabályozási köre. A helyileg illetékes önkormányzati rendelet meghatározhatja, hogy az egyes körzetekben milyen időszakokban, milyen mértékű (hány decibel) lehet a zajszint. Társasházak esetében általában a szervezeti és működési szabályzatban fektetik le az erre vonatkozó szabályokat."
A XIII. kerületben pl. önkormányzatilag a 20:00-08:00 időintervallum van meghatározva általánosságban. Ettől a társasházak szigorúbb feltételeket is állíthatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!