A szobában az aljzatbeton nedves, nincs alatta nejlon vagy egyéb vízzáró réteg, sajnos. Milyen megoldást tudtok ajánlani az ellen, hogy bedohosodjon, és beszívja a nedvességet a padlószőnyeg?
Ha a padlószőnyeg alá nejlont teszek, akkor az segítene valamit azon, hogy ne legyen dohos szag bent? Vagy a nejlon alatt ugyanúgy bepenészedne és kijönne a szag?
Létezik valami olyan, amit rá tudok kenni-rakni a betonra és segítene a problémán? Ami elzárja a vizet, és tuti nem lesz bent penész szag.
Nem tudom mit kellene vennem :/ A nagymamámmal élek, 20 éves lány vagyok, és elég analfabéta ezekhez... az ára nem számít, majd összeszedem valahogy a rá valót, csak segítsetek ha tudtok :/
A járólap sajnos már nem jöhet szóba... az nem tudom mennyire lett volna jó, (erről is írhattok, hogy a következő felújításnál, okosabb legyek).
Sajnos már megvettem a padlószőnyeget :')
Ami egy helyes rétegrend lenne:
Aljzatbeton (a mostani)
Kellősítés (bitumen máz, vagy aljzatkiegyenlítés)
Vízszigetelő réteg (bitumenes csupaszlemez vagy lágy PVC fólia)
Hőszigetelés (6 cm) XPS lépésálló polisztirol lemez
Elválasztó réteg (PE fólia)
Aljzatbeton (6 cm)
Aljzatkiegyenlítés
Alátétréteg
Padlószőnyeg
A hőszigetelés kihagyható, a profi vízszigetelés pedig lehet, hogy valami olcsóbbal helyettesíthető, de az eredmény nem lesz tökéletes. A padlószőnyeg nem nedvesedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!