Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Glett alá milyen alapozót...

Glett alá milyen alapozót ajánlotok?

Figyelt kérdés

Van egy része a háznak, amit most vakoltunk le, tehát azt (is) Uj vakolatú, glettelni szeretnénk, és van egy régi lekapart felület is, amit szintén szeretnék glettelni, A régi fal részen a glett igen könnyen leválik, le jön, ezért most mindenképp szeretném elötte alapozni a falat.

Egy picit gondban vagyok, mert ugye van olyan alapozó, amit festés elött szoktak feltenni gipsz kartonra és/vagy betonra, és aztán arra festenek... De Milyen alapozó jo a vakolt falra, ha glett megy rá???

febr. 15. 22:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Ugyanazt a diszperziósat használtam mint a festéshez.

Igazából önterülő alá is azt kentem a padlóra.

febr. 15. 22:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Hát őőő az önterülő alá ezt tettem, még van belőle:

Mapiei Primer G

[link]

A falra pedig ezt:

Héra Falfix

[link]

Melyik jobb glett alá? vagy teljesen mindegy?

febr. 15. 22:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Én a legolcsóbb mélyalapozót szoktam használni, ha nagyon nedvszívó a felület, vagy pl. öreg vakolatnál is, ami esetleg porzik is kicst. Ez minig megköti a laza szemcséket.

Egyedül fényesebb felületen használtam eddig "tapadóhidat" (bauhaus haftbrücke), nem tudom, hogy szükséges volt-e, de biztos ami biztos.

febr. 15. 23:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindegy melyiket teszed, inkább higítás a lényeg, hogy ne fényesre száradjon és ne legyen túl híg.

Ha túl híg volt alapozó akkor buborékos lesz a glett amikor felkened.

Ezt igazából próbálgatással lehet kitapasztalni mi kell az adott falra.

febr. 15. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!