Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hány amper kell 2 klímához?

Hány amper kell 2 klímához?

Figyelt kérdés

Most egy 16 amperes házban lakom. Szeretnék 2 klímát felrakni de ehhez hálózat bővítés szükséges.

Mennyire bővítsem a hálózatom?

32 amper elég lesz nekem?

A 16 amper ami most van az én villany igényeimet kielégíti.

ma 10:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy átlagos klíma 10 Amper, de csak eleinte vesz fel ennyit, utána a hőmérséklet tartásához elég sokkal kevesebb. Tehát ha nem egyszerre indítod el őket, elég a 16 Amper.
ma 11:07
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

Egy 3.5KW hőteljesítményű klima, kb 1KW áramot használ a maximum fokozaton.

Ez azt jelenti hogy kb 4.5A a maximális fogyasztása óránként, 1 db klímának.

Az inverteresek ráadásul mindig fokozatosan emelik, vagy csökkentik a terhelést. (ellentétben az ON-OFF-os rendszerü régebbi klímáknál.)

A 16A ettől függetlenül elég karcsú, legalább 25A kéne, mert ha rákapcsolod a porszívót, vagy mikrót-vízforralót,akkor a 2 klíma mellett bizony lefog oldani a bizti.

ma 11:22
 3/3 anonim ***** válasza:
A 3.5kW-os Midea klímám 1800 Wattot kajol csúcsteljesítményen, az 7,8 Amper. Fűtésnél meg dolgozik rendesen, nem nagyon hallom, hogy a kinti egységen csökkentené a teljesítményt, mint mikor nyáron hűt. Nekem az egy klíma is télen megdobja a villanyszámlát, cirka 25 ezer forinttal, úgy, hogy nincs H tarifám.
ma 11:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!