Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Régi épületek nyílászárói...

Régi épületek nyílászárói pontos színe?

Figyelt kérdés
Erre a szürkés-kékes ablak ajtó színre gondolok amit főleg a klasszikus házakon használnak. Mi annak a pontos neve vagy színkódja?
febr. 3. 01:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen, hogy ugyanaz a szín lett volna "kötelező" a régi (Milyen régi? Hol?) épületeken.

Kölcsönözz ki egy festékboltból egy színkártya palettát. Megnézed otthon, melyik hasonlít a legjobban a régi színre és ki tudod kevertetni. Vagy van lézeres színbemérés tudtommal.

febr. 3. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:

antracit?

[link]

febr. 3. 18:54
 3/5 A kérdező kommentje:

Ilyesmire gondolok: [link]

Ez szerintem régebben divat lehetett egy időben mert a klasszikus (pl. villa) épületeken szoktam ezt látni, hogy ugyan így újítják fel ma is ilyen színűre festik. Meg pl. falvakban vályogházakon is látom, felújítva is, de régebbi romos épületeken is.

febr. 4. 01:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez grafit szürke, de sosem volt klasszikus szín. Régen mindent fehérre kentek vagy barnásra.
febr. 4. 12:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Ugyanolyan meg pláne nem volt semelyik szín két házon, hiszen nem színkóddal dolgoztak :)
febr. 4. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!