Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen megoldások vannak...

Milyen megoldások vannak szomszéd felé néző ablakra?

Figyelt kérdés
Kádár kockánk van, a kamra lett átépítve konyhának még az előző tulaj által, de mi is megtartottuk, egybenyitva a nappalival. Jelenleg kis ablak van a konyhában, körülötte üvegtégla. Azzal tisztában vagyok, hogy magasra kell rakni az ablakot és csak meghatározott méretű lehet, de az üvegtégla még oké, mert nem látni át rajta. Vannak más megoldások? Szeretnénk kicseréltetni a konyhaablakot, de az üvegtéglától megszabadulnék, a fény viszont jó lenne. Azzal kapcsolatban nem találtam semmit, hogy lehet-e nagyobb az ablak, amennyiben nem lehet átlátni rajta, ha már egyszer az üvegtégla is ezért engedélyezett.
jan. 7. 09:07
 1/8 anonim ***** válasza:
55%

Ha oldalhatárra épült a házad,max 60cm×60cm-es engedélyezett,ha nem,akkor lehet nagyobb méretű is.

Fóliazzad le..

jan. 7. 09:17
 2/8 anonim ***** válasza:
A fólia jó ötlet.
jan. 7. 09:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Savmart üveg is jó.
jan. 7. 09:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Határon van a ház. A fürdőnkben is csincsilla üveg van, szóval nekem is tök jó lenne a konyhába is, de arról nem találtam semmit, hogy ez elfogadható-e így, vagy majd a szomszéd beleköt, hogy ugyan nem látunk át hozzá, de na, mégiscsak nagyobb a méret.
jan. 7. 12:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
#4: Ballagj el az önkormányzathoz, hogy a HÉSZ mond-e erről valamit.
jan. 7. 13:03
 6/8 anonim ***** válasza:
5# jól írja. Helyileg megis tilthatják, nézz utána.
jan. 7. 13:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Erre országos jogszabály van.60x90 es,úgy rakod be ahogy neked célszerü.

Az ablak alsó sikja a talajtól 180 nak kell lenni.Ezt nem a fény miatt engedélyezték hanem a levegő miatt.Annak idején az üvegtéglához is engedély kellett.Nálunk is cserélve lett az üvegtégla.Csincsilla üveg van bent.

Bár a szomszéd nem volt lelkes,de nem tudott mit csinálni ellene .

jan. 7. 14:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Rákérdezek az önkormányzatnál.
jan. 8. 07:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!