Térkő helyett olcsóbb alternatíva?
Előkernél kb. 100 éves beton volt, felszedettük. De hogy ősszel ne legyen minden saras ezért leszórtunk kerti murvát, de mint kiderült ez sem jó mert könnyen koszolódik és nehéz tisztán tartani...
Térkő piszok drága, helyette milyen opciók vannak?
Kb. 60 nm-ről van szó.
Hát ne a teljes 60 négyzetmétert térkövezzétek le, hanem ahol közlekedtek. A többit befüvesíteni, kertet kialakítani.
Amúgy lehet még aszfaltozni, de az alá beton kell szerintem.
Vannak még ilyen műanyag kerti négyzet alakú járólap csodák meg betonkockák.
Nyilván a legesztétikusabb a térkő.
Betonozzátok le. Pecsét/bélyegnyomóval mintát is tudtok belenyomni és pont olyan lesz mint a térkő.
Döngölt föld, aztán geotextil hogy ne keveredjen a kavics a földdel, geocella nevű műanyag rács feltöltve valamilyen apró kővel/murvával/kaviccsal.
A geocella nem engedi elmozdulni a köveket. Járhatsz rajta autóval nem lesznek keréknyomok
Aszfalt drágabb mint a térkő.
Betonozni és van térkő minta.
Nekem murva van lent, koszolódást nem tudom mit értesz alatta? Gyomokat? Gyomirtó vagy pedig forró víz és nem nő ki többet.
Ha a normál porra gondolsz, az pedig csak tömörít rajta, vagy ha zavar, akkor egy mezei lombfújóval kifújható a por.
Az egy természetes folyamata, hogy ülepedik, idővel kell még teríteni rá egy minimális mennyiséget. Ha elterítéskor lapvibrátorozzátok, az már kezdésnek sokat jelent.
Mindemellett ha autó jár rajta, akkor a beton is megreped, süllyed, mint a térkő is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!