Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A fóliázás tényleg annyira...

A fóliázás tényleg annyira jó, mint amennyire mondják?

Figyelt kérdés

Rengeteg videó van róla, ahol komplett lakásokat újítanak fel fóliázással. Olcsó, laikusan is megcsinálható. De ez tényleg annyira jó, hogy megéri ezzel foglalkozni?

Én valahogy úgy képzelem, hogy ha most mindent fóliával újítanék fel a lakásban, akkor 5 vagy 10 év múlva horror állapotok uralkodnának a leválás miatt. Meg gondolom a mintázat sem UV álló, tehát az évek alatt elrondulna az egész. Ebben van valami ráció vagy csak túlgondolom? Ti hogyan látjátok?

dec. 28. 21:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én már mindent átfóliáztam német, dc-fix fóliával. Konyhabútort, fürdőszobai csempét, íróasztalt, ablakkeretet, polcot, asztalt, komódot, belső ablakpárkányt stb. Arra figyelj, hogy ne kínait vegyél, hanem dc fix vagy gekkofix fóliát. Hidd el, nem nehéz, és ha már a helyén van, senki se fogja megmondani, hogy azt nem így vetted.
dec. 30. 12:21
 12/15 A kérdező kommentje:
#11 Ez jól hangzik! Mikor történt a fóliázás, van hosszú távú tapasztalatod? Nem fakult még meg a színe? Jól bírja a ragasztás (a széleknél is)?
dec. 30. 21:30
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal jobb fóliázni. Akik a festést ajánlgatják, érdekelne mégis hogyan csinálják? Átkenik trináttal, mint öreganyám a kredencét, oszt jóvan? 😀

Kizárt, hogy leszerelik az elemeket, egyesével maszkolják, külön műhelyben felületet előkészítenek majd szórópisztollyal több rétegben lefújják.

A fóliázást otthon a konyhában simán meg lehet csinálni. Egy jó snicceren, hajszárítón kívül más nem nagyon kell hozzá.

jan. 1. 11:38
 14/15 anonim ***** válasza:
31%
A tömör fa bútoraimat lecsiszoltam, ahol kellett tapaszoltam is, és vagy pácoltam, vagy lazúroztam, vagy olajoztam, attól függ. Nagymamám pár politúros bútorát is felújítottam é nagyon szépek lettek! Volt olyan laminált bútor, amit lefestettem (csiszolás, tapadóhíd, matt zománcfesték, lakk), de igazából ezeknél tényleg nem éri meg a vesződséget.
jan. 1. 12:25
 15/15 anonim ***** válasza:
Egy autó fóliás ismerősöm szerint nagyon nem mindegy milyen anyagot használ. Szóval itt is ez lehet a lényeg. A nő állítja jó minőségű fóliákat forgalmaz, googleba 5/4,8 428 értékelés alapján.
jan. 13. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!