Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hol érdemes venni beltéri ajtót?

Hol érdemes venni beltéri ajtót?

Figyelt kérdés

Van egy keret, amiből nem szeretnénk eltérni 40.000 Ft.

Néztem ajtókat, de kerettel együtt bőven meghaladták ezt azt árat. Ajánlanátok jó üzletet, ahol korrekt áron vannak beltéri ajtók.

tegnap 16:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Számít, hogy mekkora méretet szeretnél. Fából vagy préselt fa vagy műanyag. Milyen tokosat (vastagog vagy vékonyat), Telit vagy ablakosat (amiben nincs ablak amúgy, azt külön kell megoldani, én speciel polikarbonátot tettem bele a gyerekek miatt).

90-esből talán fél éve volt a Dusa ajtó nálunk a tüzépen több mint 40e. És a Dusa az egyik legócskább.

tegnap 17:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Én itt vettem : [link]

Lazúrral megfested, olyann lesz, és szép fa erezetes mintája van. A 75cm széles épp 40 alatt van, a szélesebbek picit átlépik az összeget.

Ja, és normális keretek van, nem ilyen gerébtokos vacak mint az obis ajtó.

tegnap 17:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Régi ajtót szeretnél cserélni, vagy építkezel? Mert ha az előbbi, akkor még mielőtt potyára vásárolnál, fogj egy mérőszalagot, és mérd meg az ajtód magasságát. Ugyanis a régi épületeknél, 200 centi volt a magasság, amit nem tudom mikor, talán valamikor a 80-as években, vagy annak végétől 210 centi lett, és boltban csak ilyen ajtókat kapsz, hiába gyártottak le így többszáz ezer panellakás, és házakat, ilyen méretű ajtókkal. Tehát vagy vésel, vagy csináltatsz ajtót, de akkor kapásból feláras is lesz, hiába kell hozzá kevesebb anyag.

tegnap 18:35
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
Magasságból lehet vágni, a szélesség a problémás.
tegnap 20:28
 5/10 anonim ***** válasza:
#4 Az hogy néz már ki, hogy levágsz az aljából 10 centit? Főleg, hogy ezeknek az olcsó ajtóknak a közepe üreges. 😄😄
tegnap 20:43
 6/10 anonim ***** válasza:

Nincs gond a vágással.

Ha pár mm kell, akkor gyalulni kell. Ha több cm, akkor körfűrésszel levágni. Ha az alsó keretrész teljesen el lesz távolítva, akkor utána pótolni kell, beragasztani meg szögelni oda újat. Egyrészt alul kell a keménység, másrészt nélküle tud vetemedni az ajtó.

tegnap 21:00
 7/10 anonim ***** válasza:

igen, csak 10 centi elég sok, és ha nem teli ajtó hanem mondjuk ilyen, akkor milyen ronda lesz az alja, oda a szimetriája

[link]

Ráadásul gondolj bele, hogy a kilincs is 10 centivel lentebb lesz, amit ahogy mérem az ajtóimat a felétől pár centivel feljebb van, szóval ilyen téren is bután fog kinézni.

tegnap 21:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálam az említett Dusa ajtók vannak, azoknál nem gáz. Amit linkeltél, annál valóban nem járható a vagdosás.
tegnap 21:36
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
40e összeghatárig belefér a vágás.
tegnap 22:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Ennyiért csak az a típus van, amit a 2-es írt. De ezekhez kell még szegélyléc, meg le kell festeni, szóval ez is többe fog kerülni a végén.
tegnap 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!