Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szoba felújítás, a padló és a...

Szoba felújítás, a padló és a küszöb közt 3cm hely van. Laminált lap lesz, 20mm XPS+ polifoam alátét+ 8mm laminált lap jó megoldás lehet?

Figyelt kérdés
dec. 17. 22:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Az aljzat mi?

Beton?

dec. 18. 05:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Beton, és sima jó a felület.
dec. 18. 05:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Én ezt nem értem. Hol van 3 cm hely?
dec. 18. 06:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem gondolnám. Ezen sokan filóznak, hogy mi lenne, ha XPS-el hoznák ki a szintkülönbséget, ugyan tapasztalatom nincs benne, de meglátásom szerint befog süppedni egy idő után. Gondolkodtam én is ezen a megoldáson, aztán elvetettem. Az XPS is összenyomható, hiába keményebb anyag, mint az EPS. 2cm XPS-t leteszel és azon a nyomvonalon, ahol sűrűn közlekedsz szerintem megfog süllyedni. Ha megsüllyed, akkor viszont garantáltan törni fog a nút a lamináltpadlónál, előbb-utóbb, de elfog törni. Ez a szintkülönbség nem olyan sok, hogy az ne volna áthidalható aljzatkiegyenlítővel, így bár nem egy olcsó történet, de azt kell alkalmazni. Nem mindegyik aljzatkiegyenlítő alkalmas arra, hogy ilyen vastagon lehessen önteni, de vannak olyan aljzatkiegyenlítők amik bőven tűrik ezt a vastagságot is. Falak mentén dilatációs csíkot kialakítasz, és ha magatok öntitek le, akkor a helyiségbe beállítasz egy lézert és csinálsz szamárvezetőt úgy, hogy fogsz mondjuk egy darab csempét, (törsz egy kis darabot), az aljzatra kensz csemperagasztóból egy spaklira valót, arra ráteszed a csempedarabot, majd egy lécre húzol egy csíkot az ideális magasságban amit elakarsz érni (ez sem bonyolult, a küszöbnél jelölsz egy csíkot a lécre, ott, ahová a lézer mutat) és azt ráhelyezed a csempedarab tetejére és azzal nyomod bele a csempét a ragasztóba, a jelölést követve és így beállítasz vele egy magasságot. Ilyen szamárvezetőpontokat csinálsz a helyiségben több helyen, megvárod míg megköt és akkor tudod meddig kell önteni az aljzatkiegyenlítőt. A leöntés előtt a betont alapozni kell és leönteni laikusként egyedül nem lehet. Úgy kényelmes és úgy kisebb az esély arra, hogy elcseszitek (mert nem kapkodtok, mivel hamar köt ez a szar, meg leülepszik hamar!), ha van két akkora edény, amiben 1 zsákra való anyagot megtudtok keverni, vízmennyiséget pontosan kimérni, megjelölni egy vödrön az hol van, és ketten kevertek, ketten öntitek. Szükséges egy tüskés henger. Ha ilyen vastagon öntitek, az anyagot húzni (glettvassal) nem kell, elég a henger ahhoz, hogy igazítsd anyagot. Cipőre vagy vesztek szöges talpat vagy olyat húznak fel azok, akik öntik, amit nem sajnálnak.
dec. 18. 09:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Vagy ha nem akarsz padloponozni, akkor csvarozz le nútféderes OSB lapot a betonra.
dec. 18. 17:04
 6/9 anonim ***** válasza:

#4 Az estrich betont is EPS-re, ritkábban a drágább XPS-re teszik rá. Ha 8cm az estrich, akkor a súlya négyzetméterenként kb. 200kg. Ez alatt is csak tized millimétereket süllyed, akkor a laminált lap alatt mitől süllyedne jobban?

Én amúgy 3cm vastag léceket lecsavaroznék vizszintbe állítva a padlóra a betonra kb. 2méterenként, a köztes részeket meg kitölteném földnedvesre kevert betonnal. A lécek zsaluként és vezetősinként működnek, így simára le lehet húzni a betont. És kb. ingyen van a padloponhoz meg XPS-hez képest. Az OSB is egy vagyonba kerül most már.

dec. 18. 21:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Ezelőtt kb 15 éve raktunk le 2 cm-es polisztirolt a laminált alá, már nem emlékszem, hogy lépésálló volt-e, de gyanítom, hogy nem. Azóta sincs semmi baja a járófelületnek.
dec. 19. 04:14
 8/9 anonim ***** válasza:

" a padló és a küszöb közt 3cm hely van "

Ezt nem értem.

dec. 19. 09:55
 9/9 A kérdező kommentje:

Azért van ez a szintkülönbség, mert a nappaliba valószínűleg rálapoztak az előző lapra..

Így ott az magasabb lett

dec. 22. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!