Mi a megoldás egy ilyen helyzetre? Élet-halál kérdés lehet. Egy hajléktalan ismerősöm kapott egy önkormányzati lakást használatra, de ennek az a feltétele, hogy teljeskörűen felújítja vagy felújíttatja, aminek része az elektromos (folytatás lent)...
Ő ezt sehogyan sem tudja megoldani. Ez a fogyasztásmérő méretlen oldalán van megfelelően kialakítva é a PEN szétválasztása. A méretlen oldal közös rész, akárcsak a ház külső és közös részei. Reg szerelőt keress, kijön megnézi, elmondja mit tud csinálni, hogyan. Látatlanba nem lehet megmondani. Az ismerősödnek 3 szállal el kell menni az óráig neki, a lakástól-lakáselosztótól.
Az óra környéki szerelés amúgyis plombabontással jár, reg szerelő kell hozzá.
Saját hatáskörben a lakáson belül fel lehet újítani az elektromos hálózatot. Amíg nem jön zöld-sárga a lakásba, addig a lakáselosztóban lesz a PEN-csomópont.
Ami az EPH-t illeti, amelyik fémfelülettel kis ellenállás mérhető a nulla felé, az bekötném (mert ha van a nullán túlfesz, úgyis megjelenik rajta) ami szakadást mutat, oda csak elvinném a zöld-sárgát és csak akkor kötném be, ha a társasházi helyi földelés rendeződött.
Villanybojler kismegszakítóját használat előtt lekapcsolnám. Sajnos ez sem egy életbiztosítás, mert ha bárhol a házban a vízvezetékre van kötve a védőföld és lesz egy zárlat, abból kialakulhat veszélyes helyzet.
De a közös földelést csak a társasház közösen tudja megoldani.
Előre kéne konzultálni egy VBF felülvizsgálóval, mert itt nem nagyon lesz olyan megoldás, amibe a tudatlanabbja bele ne kötne. Ezt nem helyettesíti a Gyakori multiuniverzális zsenicsapata. :D
Ha én lennék felülvizsgáló (de már kiszálltam a dologból,szóval ne zargasson senki), én végignézném a házat, mert teljesen valószínűtlen, hogy az utóbbi 50-60 évben senki sem bővített automata mosógép, stb miatt, és akkor valamilyen érintésvédelmi megoldást alkalmaztak, amihez lehet igazodni. Ez nagyjából két megoldás lehetett, vagy a vízcső, vagy a PEN.
5: VBF? Ez mit jelent?
Milyen végzettséged van?
Na, és neked?
És szerinted mi az a NIMSZ?
:D
#6: VBF = Villamos Biztonsági Felülvizsgálat
Viszont én azt kérdezném tőled 5-ös, hogy tudnál esetleg ajánlani magad helyett valakit, aki jól, lelkiismeretesen dolgozik, és nem túl drága? (Azért fogalmaztam így, mert természetesen inkább drága legyen, csak csinálja meg jól, mert én is tudom, hogy annak nincs semmi értelme, hogy olcsó, de nem csinál jó munkát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!