Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 4éve vásárolt teljesen felújít...

4éve vásárolt teljesen felújított házunk belül a lamináltpadló szegély fölött a külső falaknál illetve az ablak fölött vizesedik,minden reggelre vízcseppek vannak a falon. Valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

dec. 10. 00:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

9 vagyok. 10-es ez nekem is a tippeim között lett volna már csak a fizika miatt is, de pont a vita gerjesztés miatt nem akartam behozni. :D

A klíma általában felső síkban van, a meleg levegő pedig felfelé száll. Nyilván a klíma fúj, szóval valamennyire "kevergeti" a térben a levegőt, de ez kevés ahhoz, hogy felületeket "átmelegítsen", pláne padló közelben. Erről megoszlanak a vélemények, szerintem kiegészítésnek jó, fő fűtési rendszernek harmatos lófütty.

dec. 10. 09:47
 12/24 anonim ***** válasza:

A padlót újra építették elvileg. A válaszfalak el lettek bontva? Mert ezek alatt sosincs víz szigetelés, de még az alap is ritka.

Így válasz falak mentén feljön a pára, hiába vízszigetelték a padló, és hiába kötötték össze a főfal víz szigeteléséve.

A pára ott csapódik ki ahol hő híd van.

Nyílászárok hogyan lettek beépítve? Beton párkányok maradtak? XPS van körbe a nyílászáró keretben? Kívülről eps-el el lett takarva a purhabozás, úgy hogy 2-3 cmt rátakar a tokra is?

dec. 10. 11:15
 13/24 anonim ***** válasza:

A gumiszigeteléses ablakok bent tartanak minden párát, te meg nem szellőztetsz eleget.

Minél magasabb a páratartalom, annál melegebb felületen is le fog csapódni a víz. (De hogy falon lecsapódjon, ahhoz már azért hihetetlen körülmények kellenek.)

Ha mondjuk 22 fokos a szobalevegő, és 90%-os a relatív páratartalom, akkor már 20,3 fokos felületen is lecsapódik a pára. És ennyi különbség azért valószínű is, hagyományos fal esetén.

Ezt az értéket egy harmatpont-táblázatból néztem ki:

[link]

Ha komolyan utána akarsz járni, akkor legalább egy hygrométert vegyél, hogy lásd, mennyi bent a pára:

[link]

Esetleg még egy infrahőmérőt is, ami annyira éppen nem pontos, de a fal és a levegő hőmérsékletének összehasonlítására jó:

[link]

Ezekkel és a táblázattal már pontosan tudod elemezni, hogy miért csapódik le nálad a víz a falon.

dec. 10. 18:47
 14/24 anonim ***** válasza:

12+

Hol teregsz?

Ha nincs szárítógéped vegyél! Az ha nem a lakásba csapódik ki a teregetésből adódó pár már nagy sokat fog segíteni a helyzeten. De akár meg is szüntetheti a problémát

dec. 10. 21:50
 15/24 A kérdező kommentje:
60-70%os a páratartalom. Naponta kb 4x szellőztetek úgy hogy minden ablak teljesen nyitva így kereszthuzat van. Akkor hirtelen lemegy a páratartalom olyan 48-50% majd egy fél óra múlva újra megy fel.. 2020ban vettük a házat vakolatot mindent levertünk . A mennyezet lejebb lett hozva amibe hőtükör fólia került illetve ugye a szigetelés.. a padlóba is került szigetelés. 25 fokra vannak állitva a klímák ami 23,5fok lesz . Csak a külső falak vizesednek illetve az ablakok és az ablak fölött az oldalfal illetve a plafon találkozásánál mintha folyna ki belőle a víz.
dec. 17. 16:05
 16/24 anonim ***** válasza:

Hányan vagytok általában, mekkora a légtér, rendszeresen főztök, van sok szobanövény, bent teregettek?

Magas a páratartalom, ezek okozhatják.

Páramentesítő jó lenne, vagy ablakokba légrést kellene szerelni.

dec. 17. 16:50
 17/24 anonim ***** válasza:
16 vagyok. Próbáld meg egy ablakot pici résre nyitva hagyni, ha otthon vagytok. Akkor az lenne a leghidegebb pont, és ott csapódna le a pára.
dec. 17. 16:59
 18/24 anonim ***** válasza:

Esővizet elvezetitek a háztól?

Eresz csatorna körben van a házon?

dec. 17. 18:07
 19/24 A kérdező kommentje:
Van eresz körbe a házon .4en vagyunk szobanövény is van 4 közepes méretű. Főzni 2naponta szoktam de akkor megy a páraelszívó aminek a csöve ki van vezetve.
dec. 18. 09:22
 20/24 anonim ***** válasza:

Van egy érzésem, nagyon elcsesztetek több dolgot is felújítás közben.

https://www.youtube.com/watch?v=QysZOx8-8fc&ab_channel=K%C3%..

https://www.youtube.com/watch?v=MnJVpb_6vtE&ab_channel=K%C3%..

Ezeket nézd végig aztán mérlegeld mik maradtak ki.

dec. 18. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!